Allereerste Europese Lavazza-boetiek is voor Brussel

Allereerste Europese Lavazza-boetiek is voor Brussel

Op 21 oktober opent de Italiaanse koffiebrander Lavazza de deuren van zijn allereerste Europese boetiek, in Brussel. De eerste koffieboetiek van Lavazza opent in een prachtig pand aan de Brusselse Emile Jacqmainlaan.

Voor Italofielen en barista's

De boetiek richt zich vooral tot koffieliefhebbers en fans van Italië, die er terecht kunnen voor koffie en uniek Lavazza-porselein. Achteraan in de shop komt bovendien een ruimte waar Lavazza-barista Jeroen Clauwers koffieworkshops zal leiden. Clauwers drong al drie keer door tot de finale van het Belgium Barista Championship en werkt al sinds 1997 voor Lavazza. Na vele opleidingen in het moederhuis in Turijn werd in hij 2003 officieel aangesteld als de eerste Belgische Lavazza Barista Trainer.

 

De Italiaanse koffiespecialist startte in 1895 in Turijn, toen Luigi Lavazza een kleine winkel opende en zich specialiseerde in het branden en verkopen van koffie. Luigi begon naar verluidt als eerste met het "blenden" van koffie. In de jaren 1960 bevestigde Lavazza opnieuw zijn pioniersrol door als eerste in Italië zijn koffie vacuüm te verpakken.

 

Vandaag is de koffiebranderij nog altijd in familiale handen: intussen heeft de vierde generatie de touwtjes in handen, onder leiding van directeur Alberto Lavazza en vice-presidenten Francesca en Antonella Lavazza. Het bedrijf is marktleider in Italië, wordt geserveerd in meer dan 90 landen en realiseerde vorig jaar een omzet van 1,3 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top