Allereerste Match Food & More geopend in Ronse

Allereerste Match Food & More geopend in Ronse

Vandaag is in Ronse de allereerste Match Food & More geopend, het nieuwe hypermarktconcept van Louis Delhaize. Het nieuwe warenhuis telt 90 medewerkers en is met zijn 4.800 m² meteen de grootste Match van het land.

Klemtoon op vers

De nieuwe Match is geopend op de plaats van de vroegere Carrefour, in het Shopping Plaza. De nadruk ligt er op op vers: meer dan de helft van de totale oppervlakte wordt ingenomen door verse producten. Marktverse delicatessen worden dagelijks van de vroegmarkt in Rungis (nabij Parijs) aangeleverd.

 

Match Food & More wil vooral het verschil maken met een persoonlijjke service. Zo worden de wokgroentjes versneden en verpakt terwijl de klant erbij staat. Vis of vlees ziet de klant dan weer naar wens versnijden achter glas.

"Slechts" 13% non-food

Het is nu afwachten of de Match-hypermarkt zal slagen waar de Carrefour-hypermarkt faalde. In Het Nieuwsblad toont marketingdirectrice Sabine Müller zich vol vertrouwen. "We hebben marktonderzoek gedaan, waaruit blijkt dat er nood is aan een grote supermarkt in Ronse. We bieden naast voeding en drank een assortiment voor de baby, beauty en kleine elektro aan. We houden die non-foodafdeling wel bewust op 13% van de totale oppervlakte."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top