Allereerste Match Food & More geopend in Ronse | RetailDetail

Allereerste Match Food & More geopend in Ronse

Allereerste Match Food & More geopend in Ronse

Vandaag is in Ronse de allereerste Match Food & More geopend, het nieuwe hypermarktconcept van Louis Delhaize. Het nieuwe warenhuis telt 90 medewerkers en is met zijn 4.800 m² meteen de grootste Match van het land.

Klemtoon op vers

De nieuwe Match is geopend op de plaats van de vroegere Carrefour, in het Shopping Plaza. De nadruk ligt er op op vers: meer dan de helft van de totale oppervlakte wordt ingenomen door verse producten. Marktverse delicatessen worden dagelijks van de vroegmarkt in Rungis (nabij Parijs) aangeleverd.

 

Match Food & More wil vooral het verschil maken met een persoonlijjke service. Zo worden de wokgroentjes versneden en verpakt terwijl de klant erbij staat. Vis of vlees ziet de klant dan weer naar wens versnijden achter glas.

"Slechts" 13% non-food

Het is nu afwachten of de Match-hypermarkt zal slagen waar de Carrefour-hypermarkt faalde. In Het Nieuwsblad toont marketingdirectrice Sabine Müller zich vol vertrouwen. "We hebben marktonderzoek gedaan, waaruit blijkt dat er nood is aan een grote supermarkt in Ronse. We bieden naast voeding en drank een assortiment voor de baby, beauty en kleine elektro aan. We houden die non-foodafdeling wel bewust op 13% van de totale oppervlakte."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.