Allereerste Match Food & More geopend in Ronse | RetailDetail

Allereerste Match Food & More geopend in Ronse

Allereerste Match Food & More geopend in Ronse

Vandaag is in Ronse de allereerste Match Food & More geopend, het nieuwe hypermarktconcept van Louis Delhaize. Het nieuwe warenhuis telt 90 medewerkers en is met zijn 4.800 m² meteen de grootste Match van het land.

Klemtoon op vers

De nieuwe Match is geopend op de plaats van de vroegere Carrefour, in het Shopping Plaza. De nadruk ligt er op op vers: meer dan de helft van de totale oppervlakte wordt ingenomen door verse producten. Marktverse delicatessen worden dagelijks van de vroegmarkt in Rungis (nabij Parijs) aangeleverd.

 

Match Food & More wil vooral het verschil maken met een persoonlijjke service. Zo worden de wokgroentjes versneden en verpakt terwijl de klant erbij staat. Vis of vlees ziet de klant dan weer naar wens versnijden achter glas.

"Slechts" 13% non-food

Het is nu afwachten of de Match-hypermarkt zal slagen waar de Carrefour-hypermarkt faalde. In Het Nieuwsblad toont marketingdirectrice Sabine Müller zich vol vertrouwen. "We hebben marktonderzoek gedaan, waaruit blijkt dat er nood is aan een grote supermarkt in Ronse. We bieden naast voeding en drank een assortiment voor de baby, beauty en kleine elektro aan. We houden die non-foodafdeling wel bewust op 13% van de totale oppervlakte."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top