Beursexit Spadel nog niet in kannen en kruiken

Beursexit Spadel nog niet in kannen en kruiken

Het was even slikken voor topman Marc du Bois van Spadel, de groep boven de watermerken Spa en Bru: ook na de tweede ronde is hij er niet in geslaagd de vereiste 95% van de aandelen in handen te krijgen om het bedrijf van de beurs te kunnen halen.

Gestrand op 93,03%

De NV Finances & Industries, de holding van de familiale aandeelhouders boven drankenproducent Spadel, is er ook in de tweede ronde van het overnamebod niet in geslaagd om de drempel van 95% van het kapitaal te halen. Na de eerste ronde had topman Marc du Bois 92,9% in handen, na de tweede ronde is hij gestrand op 93,03%.

 

Dat betekent concreet dat de familiale holding haar plan om Spadel van de beurs te halen, niet meteen kan doorvoeren. Daarvoor is immers 95% van de aandelen vereist. In dat geval kan de grootaandeelhouder namelijk overgaan tot een zogeheten 'squeeze out' en de resterende aandeelhouders 'uitroken', lees: verplichten hun aandelen te verkopen. Maar zover is het dus niet gekomen. Wellicht zit het verzet van beleggersorganisate Deminor, dat het bod altijd als te laag bestempelde, daar voor veel tussen.

 

Hoe dan ook behoudt Finances & Industries het recht om de schrapping van de beursnotering aan te vragen. Daartoe moet de holding echter wel de goedkeuring krijgen van Euronext Brussels én van de beurswaakhond FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten). Die kan zich daar tegen verzetten in het belang van de bescherming van de kleine belegger.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top