Beursexit Spadel nog niet in kannen en kruiken

Beursexit Spadel nog niet in kannen en kruiken

Het was even slikken voor topman Marc du Bois van Spadel, de groep boven de watermerken Spa en Bru: ook na de tweede ronde is hij er niet in geslaagd de vereiste 95% van de aandelen in handen te krijgen om het bedrijf van de beurs te kunnen halen.

Gestrand op 93,03%

De NV Finances & Industries, de holding van de familiale aandeelhouders boven drankenproducent Spadel, is er ook in de tweede ronde van het overnamebod niet in geslaagd om de drempel van 95% van het kapitaal te halen. Na de eerste ronde had topman Marc du Bois 92,9% in handen, na de tweede ronde is hij gestrand op 93,03%.

 

Dat betekent concreet dat de familiale holding haar plan om Spadel van de beurs te halen, niet meteen kan doorvoeren. Daarvoor is immers 95% van de aandelen vereist. In dat geval kan de grootaandeelhouder namelijk overgaan tot een zogeheten 'squeeze out' en de resterende aandeelhouders 'uitroken', lees: verplichten hun aandelen te verkopen. Maar zover is het dus niet gekomen. Wellicht zit het verzet van beleggersorganisate Deminor, dat het bod altijd als te laag bestempelde, daar voor veel tussen.

 

Hoe dan ook behoudt Finances & Industries het recht om de schrapping van de beursnotering aan te vragen. Daartoe moet de holding echter wel de goedkeuring krijgen van Euronext Brussels én van de beurswaakhond FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten). Die kan zich daar tegen verzetten in het belang van de bescherming van de kleine belegger.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top