Carrefour Planet Schoten officieel geopend

Carrefour Planet Schoten officieel geopend

Carrefour heeft zijn immense, ruim 8.000m²-grote hypermarkt aan de Bredabaan in Schoten een grondige facelift gegeven volgens het nieuwe Planet-concept. Een verschil van dag en nacht...

"Sfeer van speciaalzaak"

Na 40 jaar was de ongezellige hypermarkt wel toe aan een grondige opfrisbeurt. "We willen in deze grote hal toch de sfeer creëren van een gezellige kruideniers- of speciaalzaak", zegt David Kestermans, strategisch directeur bij Carrefour en verantwoordelijk voor de uitrol van de Planet-winkels in Europa. "De kranten- en tijdschriftenhoek oogt als een boekhandel, de vergrote multimedia-afdeling is al even blits als de tablets en smartphones die er liggen. De versafdeling moet doen denken aan de wekelijkse markt in een dorp."  

Nu ook halal-voeding

Om nog te zwijgen van de ruime beenhouwerij met bediening, de bioafdeling, de wijn- en bierafdeling met persoonlijk advies en - speciaal voor de allochtonen die sinds de verlenging van Tram 3 ook de Carrefour in Schoten hebben ontdekt - een hoek met halal-voedsel.

Meer personeel in dienst

Carrefour is er rotsvast van overtuigd dat de Planet van Schoten een schot in de roos wordt. Winkeldirecteur Geert Steensels mocht zelfs extra medewerkers rekruteren. Alles samen kan hij nu rekenen op 232 mensen. "Vroeger kregen we hier tot 25.000 klanten per week over de vloer. We gaan er vanuit dat dit in de toekomst een pak meer wordt", zegt hij in het Nieuwsblad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top