Carrefour Planet Schoten officieel geopend

Carrefour Planet Schoten officieel geopend

Carrefour heeft zijn immense, ruim 8.000m²-grote hypermarkt aan de Bredabaan in Schoten een grondige facelift gegeven volgens het nieuwe Planet-concept. Een verschil van dag en nacht...

"Sfeer van speciaalzaak"

Na 40 jaar was de ongezellige hypermarkt wel toe aan een grondige opfrisbeurt. "We willen in deze grote hal toch de sfeer creëren van een gezellige kruideniers- of speciaalzaak", zegt David Kestermans, strategisch directeur bij Carrefour en verantwoordelijk voor de uitrol van de Planet-winkels in Europa. "De kranten- en tijdschriftenhoek oogt als een boekhandel, de vergrote multimedia-afdeling is al even blits als de tablets en smartphones die er liggen. De versafdeling moet doen denken aan de wekelijkse markt in een dorp."  

Nu ook halal-voeding

Om nog te zwijgen van de ruime beenhouwerij met bediening, de bioafdeling, de wijn- en bierafdeling met persoonlijk advies en - speciaal voor de allochtonen die sinds de verlenging van Tram 3 ook de Carrefour in Schoten hebben ontdekt - een hoek met halal-voedsel.

Meer personeel in dienst

Carrefour is er rotsvast van overtuigd dat de Planet van Schoten een schot in de roos wordt. Winkeldirecteur Geert Steensels mocht zelfs extra medewerkers rekruteren. Alles samen kan hij nu rekenen op 232 mensen. "Vroeger kregen we hier tot 25.000 klanten per week over de vloer. We gaan er vanuit dat dit in de toekomst een pak meer wordt", zegt hij in het Nieuwsblad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top