CEO van brouwerij Palm stapt op

CEO van brouwerij Palm stapt op

Jan Vandenwyngaerden, de CEO van Palm Belgian Craft Brewers, heeft zijn ontslag aangeboden. Hij wil in mei van volgend jaar het bedrijf verlaten omwille van familiale redenen. Ook de exportdirecteur verlaat Palm.

Dalende populariteit

"Het ontslag komt onverwacht, maar we hadden het natuurlijk ergens wel zien aankomen", zegt Bart Van Muylder, de CEO van het moederbedrijf Diepensteyn. Vandenwyngaerden staat al tien jaar aan de leiding van Palm, maar moest toezien hoe de populariteit van het bier sinds 1998 sterk daalde.


Zo daalde de omzet de laatste tien jaar van 60 miljoen euro naar 52,5 miljoen euro. Het bedrijf heeft daarom besloten om meer aandacht te schenken aan de zware bieren en de nieuwe merken, zoals Cornet en Arthur's Legacy. Die strategie moet nog verder worden uitgewerkt door de nieuwe marketingdirecteur Kristof Ampe, die al ervaring heeft opgedaan bij onder andere InBev.


Naast Vandenwyngaerden stapt ook exportdirecteur Bart Brits op. Het bedrijf heeft besloten om de Nederlandse en Belgische divisies samen te voegen en de leiding te geven aan de directeur van Nederland. De Belgische directeur wordt dan weer exportdirecteur, waarop Brits besloot om na negen jaar het bedrijf te verlaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top