Colruyt doet Match Mechelen sluiten

Luoxi / Shutterstock.com

Opschudding in het centrum van Mechelen: de Match aan de Haverwerf (vlakbij de Vismarkt en de Dijle) moet binnenkort dicht. Het pand is immers verkocht aan de Colruyt Group, die eigen plannen heeft voor de prachtig gelegen winkel.

 

Geen stakingen

De 35 personeelsleden kregen het bericht over de sluiting te horen van de directie, die volgens Gazet van Antwerpen zelf volledig verrast was door het nieuws. "We hadden geen plannen om deze winkel te sluiten", citeert de krant commercieel directeur Sabine Muller. 

 

Het huurcontract loopt nog tot volgende zomer, daarna is het gedaan voor de grootste supermarkt in de Mechelse binnenstad. Welke formule de plaats van Match zal innemen, wou de Colruyt-groep nog niet kwijt aan onze collega's. Dreambaby en Dreamland hebben al een stekje vlakbij, maar verder omvat de groep ook nog ketens als Bio-Planet, Cru en Okay. 

 

Hoewel de personeelsleden logischerwijs erg bezorgd zijn over hun toekomst, zijn er nog geen vakbondsacties gepland. Het personeel heeft er begrip voor dat de Match-directie de verkoop niet had zien aankomen, en heeft er gezien het verleden vertrouwen in dat zulke dossiers binnen match op een sociaal aanvaardbare manier opgelost worden, citeert GvA vakbondssecretaris Matthieu Marin (BBTK).