Colruyt komt eind dit jaar met nieuw winkelconcept | RetailDetail

Colruyt komt eind dit jaar met nieuw winkelconcept

Colruyt komt eind dit jaar met nieuw winkelconcept

De Halse distributeur Colruyt werkt volop aan een nieuw concept voor zijn discountwinkels. De eerste Colruyt van de 'vierde generatie' moet nog voor het einde van dit jaar open gaan in thuisbasis Halle.

"Geen revolutie, wel verjonging en verfrissing"

"We hebben uit marktonderzoek geleerd dat we iets teveel worden gepercipieerd als een vijftiger. Ons concept is uiteindelijk al tien jaar oud. Daarom hebben we een werkgroep opgezet die ervoor moet zorgen dat we meer als een veertiger worden gezien", vertelt Frans Colruyt aan StoreCheck Magazine.

 

De eerste winkel van de nieuwe generatie moet tegen het einde van dit jaar de deuren openen. "Het zal geen revolutie zijn, we gaan de fundamenten niet veranderen, maar we moeten fris blijven en hier en daar zal er misschien wel iets heel gedurfds te ontdekken vallen."

 

Colruyt maakt die oefening overigens voor elk uithangbord, aldus nog Frans Colruyt. "Voor Bio-Planet en OKay werken we in stilte aan de tweede generatie. Afbreken en herbeginnen, telkens wel in lijn met de 'merkpiramide' van elk enseigne."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken

20/02/2018

AB InBev pakt uit met een ongewone marketingstunt: succesmerk Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken. Om de Rode Duivels te "steunen" op het WK voetbal (of, er een graantje van mee te pikken) heet het merk tot deze zomer Belgium. 

Back to top