Colruyt komt eind dit jaar met nieuw winkelconcept

Colruyt komt eind dit jaar met nieuw winkelconcept

De Halse distributeur Colruyt werkt volop aan een nieuw concept voor zijn discountwinkels. De eerste Colruyt van de 'vierde generatie' moet nog voor het einde van dit jaar open gaan in thuisbasis Halle.

"Geen revolutie, wel verjonging en verfrissing"

"We hebben uit marktonderzoek geleerd dat we iets teveel worden gepercipieerd als een vijftiger. Ons concept is uiteindelijk al tien jaar oud. Daarom hebben we een werkgroep opgezet die ervoor moet zorgen dat we meer als een veertiger worden gezien", vertelt Frans Colruyt aan StoreCheck Magazine.

 

De eerste winkel van de nieuwe generatie moet tegen het einde van dit jaar de deuren openen. "Het zal geen revolutie zijn, we gaan de fundamenten niet veranderen, maar we moeten fris blijven en hier en daar zal er misschien wel iets heel gedurfds te ontdekken vallen."

 

Colruyt maakt die oefening overigens voor elk uithangbord, aldus nog Frans Colruyt. "Voor Bio-Planet en OKay werken we in stilte aan de tweede generatie. Afbreken en herbeginnen, telkens wel in lijn met de 'merkpiramide' van elk enseigne."

Tags: