Colruyt opent in maart nieuwe vestiging in Wemmel

Colruyt opent in maart nieuwe vestiging in Wemmel

Binnenkort moeten de 15.000 inwoners van Wemmel niet langer naar Vilvoorde, Jette, Laken of Grimbergen om bij Colruyt te shoppen. In maart opent de groep een vestiging aan de Romeinsesteenweg. En ook Albert Heijn is in aantocht, iets verderop.

1.500 m² winkelruimte

"Wemmel was voor Colruyt al lang een prioriteit om een vestiging te openen", zegt expansieverantwoordelijke Roel Beyl van Colruyt in de regio-editie van Het Nieuwsblad. "De gemeente heeft met 15.000 inwoners heel wat potentieel voor een warenhuis, maar wij waren er nog niet aanwezig. Dat heeft ook te maken met het feit dat het vinden van een geschikt terrein in de gemeente niet zo evident is. Wemmel is immers al vrij dichtbebouwd."

 

Uiteindelijk viel de keuze op een lap grond aan de drukke Romeinsesteenweg, vlak bij de Schweizerlaan, op een boogscheut van Brussel. "Dat is weliswaar niet in het centrum van Wemmel", geeft Roel Beyl toe, "maar daar is absoluut geen plaats meer voor een supermarkt van die omvang." De Wemmelse gemeenteraad had in de zomer van 2012 al groen licht gegeven voor de inplanting.

 

Het hele project zal 2.300 m² beslaan, waarvan zo'n 1.500 m² winkelruimte. Boven op het warenhuis komt een veertigtal appartementen. Er is ook een garage met twee ondergrondse verdiepingen aangelegd, met zo'n 100 parkeerplaatsen voor klanten. "In een eerste fase voorzien we 24 mensen voor de winkel en een zevental voor de beenhouwerij", zegt de expansieverantwoordelijke nog.

 

Het wordt drummen in Wemmel

In de buurt van de nieuwe Colruyt, aan diezelfde Romeinsesteenweg, opent binnenkort ook een Albert Heijn de deuren. Die vestiging zal echter kleiner zijn.

 

De komst van Colruyt en Albert Heijn betekent meteen extra concurrentie voor de Delhaize-winkels op de Kaasmarkt in Wemmel en langs de Dikke Beuklaan in Jette. Maar ook voor Lidl, Carrefour, Carrefour Express en Deli, die eveneens een vestiging hebben in Wemmel.

Tags: