Colruyt opent in maart nieuwe vestiging in Wemmel

Colruyt opent in maart nieuwe vestiging in Wemmel

Binnenkort moeten de 15.000 inwoners van Wemmel niet langer naar Vilvoorde, Jette, Laken of Grimbergen om bij Colruyt te shoppen. In maart opent de groep een vestiging aan de Romeinsesteenweg. En ook Albert Heijn is in aantocht, iets verderop.

1.500 m² winkelruimte

"Wemmel was voor Colruyt al lang een prioriteit om een vestiging te openen", zegt expansieverantwoordelijke Roel Beyl van Colruyt in de regio-editie van Het Nieuwsblad. "De gemeente heeft met 15.000 inwoners heel wat potentieel voor een warenhuis, maar wij waren er nog niet aanwezig. Dat heeft ook te maken met het feit dat het vinden van een geschikt terrein in de gemeente niet zo evident is. Wemmel is immers al vrij dichtbebouwd."

 

Uiteindelijk viel de keuze op een lap grond aan de drukke Romeinsesteenweg, vlak bij de Schweizerlaan, op een boogscheut van Brussel. "Dat is weliswaar niet in het centrum van Wemmel", geeft Roel Beyl toe, "maar daar is absoluut geen plaats meer voor een supermarkt van die omvang." De Wemmelse gemeenteraad had in de zomer van 2012 al groen licht gegeven voor de inplanting.

 

Het hele project zal 2.300 m² beslaan, waarvan zo'n 1.500 m² winkelruimte. Boven op het warenhuis komt een veertigtal appartementen. Er is ook een garage met twee ondergrondse verdiepingen aangelegd, met zo'n 100 parkeerplaatsen voor klanten. "In een eerste fase voorzien we 24 mensen voor de winkel en een zevental voor de beenhouwerij", zegt de expansieverantwoordelijke nog.

 

Het wordt drummen in Wemmel

In de buurt van de nieuwe Colruyt, aan diezelfde Romeinsesteenweg, opent binnenkort ook een Albert Heijn de deuren. Die vestiging zal echter kleiner zijn.

 

De komst van Colruyt en Albert Heijn betekent meteen extra concurrentie voor de Delhaize-winkels op de Kaasmarkt in Wemmel en langs de Dikke Beuklaan in Jette. Maar ook voor Lidl, Carrefour, Carrefour Express en Deli, die eveneens een vestiging hebben in Wemmel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Danone wijzigt managementstructuur

19/10/2017

Danone heeft besloten om de managementstructuur aan de top van het bedrijf aan te passen. De functie van voorzitter van de raad van bestuur en die van CEO worden voortaan gecombineerd door huidig CEO Emmanuel Faber.

Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Back to top