Colruyt opent in maart nieuwe vestiging in Wemmel | RetailDetail

Colruyt opent in maart nieuwe vestiging in Wemmel

Colruyt opent in maart nieuwe vestiging in Wemmel

Binnenkort moeten de 15.000 inwoners van Wemmel niet langer naar Vilvoorde, Jette, Laken of Grimbergen om bij Colruyt te shoppen. In maart opent de groep een vestiging aan de Romeinsesteenweg. En ook Albert Heijn is in aantocht, iets verderop.

1.500 m² winkelruimte

"Wemmel was voor Colruyt al lang een prioriteit om een vestiging te openen", zegt expansieverantwoordelijke Roel Beyl van Colruyt in de regio-editie van Het Nieuwsblad. "De gemeente heeft met 15.000 inwoners heel wat potentieel voor een warenhuis, maar wij waren er nog niet aanwezig. Dat heeft ook te maken met het feit dat het vinden van een geschikt terrein in de gemeente niet zo evident is. Wemmel is immers al vrij dichtbebouwd."

 

Uiteindelijk viel de keuze op een lap grond aan de drukke Romeinsesteenweg, vlak bij de Schweizerlaan, op een boogscheut van Brussel. "Dat is weliswaar niet in het centrum van Wemmel", geeft Roel Beyl toe, "maar daar is absoluut geen plaats meer voor een supermarkt van die omvang." De Wemmelse gemeenteraad had in de zomer van 2012 al groen licht gegeven voor de inplanting.

 

Het hele project zal 2.300 m² beslaan, waarvan zo'n 1.500 m² winkelruimte. Boven op het warenhuis komt een veertigtal appartementen. Er is ook een garage met twee ondergrondse verdiepingen aangelegd, met zo'n 100 parkeerplaatsen voor klanten. "In een eerste fase voorzien we 24 mensen voor de winkel en een zevental voor de beenhouwerij", zegt de expansieverantwoordelijke nog.

 

Het wordt drummen in Wemmel

In de buurt van de nieuwe Colruyt, aan diezelfde Romeinsesteenweg, opent binnenkort ook een Albert Heijn de deuren. Die vestiging zal echter kleiner zijn.

 

De komst van Colruyt en Albert Heijn betekent meteen extra concurrentie voor de Delhaize-winkels op de Kaasmarkt in Wemmel en langs de Dikke Beuklaan in Jette. Maar ook voor Lidl, Carrefour, Carrefour Express en Deli, die eveneens een vestiging hebben in Wemmel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top