Colruyt stelt teleur met zwakke omzetgroei

Colruyt stelt teleur met zwakke omzetgroei
Colruyt heeft tijdens de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar zijn geconsolideerde omzet zien toenemen tot 5,899 miljard euro, een stijging met 7,4% ten opzichte van de 5,495 miljard over dezelfde periode een jaar eerder. Colruyt geeft geen aparte cijfers voor zijn derde kwartaal (waarin de eindejaarsverkopen vervat zitten).

Omzet +6,7% in derde kwartaal

Voor het eerste halfjaar had Colruyt al een winstdaling met bijna 8% moeten bekendmaken. Een simpele vergelijking van die halfjaarresultaten met het nieuwe communiqué wijst uit dat de omzet van het derde kwartaal op 2,07 miljard euro uitkomt. De verkoop in de winkels was goed voor 1,6 miljard euro en de groothandel (Spar) en foodservice (Frankrijk) voor 321,8 miljoen euro; de rest hoort bij "overige" activiteiten zoals de DATS24-tankstations. In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder gaat Colruyt er dan 6,7% op vooruit, zo berekende De Tijd, die ook weet dat analisten hadden gerekend op 7%. Colruyt gaat dus "nipt onder de lat door", aldus de zakenkrant.

 

Het communiqué van de Colruyt Group geeft niet alleen geen detailresultaten over het derde kwartaal, het rept ook met geen woord over de vooruitzichten voor de rest van het jaar. Colruyt liet in december wel al weten dat het uitgaat van een nulgroei voor dit boekjaar, maar vooralsnog is de stijging die de groep in het derde kwartaal boekte niet bij machte om de winstdaling tijdens het eerste halfjaar goed te maken.

 

Het wordt dus meer dan ooit kantje boordje voor de Halse discounter... tenzij de paasklokken voor Colruyt nog een verrasing in petto hebben, want "wegens de vroege Pasen" startte Colruyt vorige maand al met de verkoop van paaseieren. Het verdict valt op 26 juni, wanneer de groep zijn jaarresultaten voor het boekjaar 2011-2012 bekendmaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top