Daskalides voor helft in handen van Duitsers | RetailDetail

Daskalides voor helft in handen van Duitsers

Daskalides voor helft in handen van Duitsers

De Duitse chocoladeproducent Halloren Schokoladenfabrik neemt 50 procent over van Bouchard Daskalides, de Gentse eigenaar van pralineketen Daskalides. De overname past in de internationale strategie van Halloren om meer chocoladeproducten te verkopen in Noord-Amerika en in Azië.

Oudste chocoladeproducent van Duitsland

De deelname van Halloren in de Vlaamse chocoladeproducent werd gisteren door het Duitse concern bekendgemaakt. Beide bedrijven kondigen meteen ook een strategisch partnerschap aan.

 

Halloren was vorig jaar goed voor 90 miljoen euro omzet en is met een geschiedenis van meer dan 200 jaar naar eigen zeggen de oudste chocoladeproducent van Duitsland. Het bedrijf telt 630 medewerkers in Halle, Delitzsch, Cremlingen en nam in 2011 al het Nederlandse Steenland over.

 

Daskalides: Gentse historie

Bouchard, dat chocolade produceert onder het huismerk "Bouchard" en daarnaast ook levert aan private labels, is sinds 2004 eigenaar van het bekende pralinemerk Daskalides. Dat werd opgericht in 1931 in de Gentse Veldstraat (waar nu de Fnac gevestigd is) en grootgemaakt door zoon Jean, die in 1970 aan het hoofd kwam te staan van Leonidas (dat later zou worden verkocht). Hij zou vanaf 1979 het merk Daskalides nationaal en internationaal op de kaart zetten alvorens het in 2004 aan het Gentse Bouchard te verkopen.

 

Bouchard-Daskalides, dat met een 70-tal medewerkers een jaaromzet van circa 18 miljoen euro genereert, werd in 1987 opgericht als "Bouchard L'Escaut" en exporteert intussen naar 50 landen. Het bedrijf is eigendom van de Belgische familiale holding Sea-Invest.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top