Daskalides voor helft in handen van Duitsers

Daskalides voor helft in handen van Duitsers

De Duitse chocoladeproducent Halloren Schokoladenfabrik neemt 50 procent over van Bouchard Daskalides, de Gentse eigenaar van pralineketen Daskalides. De overname past in de internationale strategie van Halloren om meer chocoladeproducten te verkopen in Noord-Amerika en in Azië.

Oudste chocoladeproducent van Duitsland

De deelname van Halloren in de Vlaamse chocoladeproducent werd gisteren door het Duitse concern bekendgemaakt. Beide bedrijven kondigen meteen ook een strategisch partnerschap aan.

 

Halloren was vorig jaar goed voor 90 miljoen euro omzet en is met een geschiedenis van meer dan 200 jaar naar eigen zeggen de oudste chocoladeproducent van Duitsland. Het bedrijf telt 630 medewerkers in Halle, Delitzsch, Cremlingen en nam in 2011 al het Nederlandse Steenland over.

 

Daskalides: Gentse historie

Bouchard, dat chocolade produceert onder het huismerk "Bouchard" en daarnaast ook levert aan private labels, is sinds 2004 eigenaar van het bekende pralinemerk Daskalides. Dat werd opgericht in 1931 in de Gentse Veldstraat (waar nu de Fnac gevestigd is) en grootgemaakt door zoon Jean, die in 1970 aan het hoofd kwam te staan van Leonidas (dat later zou worden verkocht). Hij zou vanaf 1979 het merk Daskalides nationaal en internationaal op de kaart zetten alvorens het in 2004 aan het Gentse Bouchard te verkopen.

 

Bouchard-Daskalides, dat met een 70-tal medewerkers een jaaromzet van circa 18 miljoen euro genereert, werd in 1987 opgericht als "Bouchard L'Escaut" en exporteert intussen naar 50 landen. Het bedrijf is eigendom van de Belgische familiale holding Sea-Invest.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top