Daskalides voor helft in handen van Duitsers

Daskalides voor helft in handen van Duitsers

De Duitse chocoladeproducent Halloren Schokoladenfabrik neemt 50 procent over van Bouchard Daskalides, de Gentse eigenaar van pralineketen Daskalides. De overname past in de internationale strategie van Halloren om meer chocoladeproducten te verkopen in Noord-Amerika en in Azië.

Oudste chocoladeproducent van Duitsland

De deelname van Halloren in de Vlaamse chocoladeproducent werd gisteren door het Duitse concern bekendgemaakt. Beide bedrijven kondigen meteen ook een strategisch partnerschap aan.

 

Halloren was vorig jaar goed voor 90 miljoen euro omzet en is met een geschiedenis van meer dan 200 jaar naar eigen zeggen de oudste chocoladeproducent van Duitsland. Het bedrijf telt 630 medewerkers in Halle, Delitzsch, Cremlingen en nam in 2011 al het Nederlandse Steenland over.

 

Daskalides: Gentse historie

Bouchard, dat chocolade produceert onder het huismerk "Bouchard" en daarnaast ook levert aan private labels, is sinds 2004 eigenaar van het bekende pralinemerk Daskalides. Dat werd opgericht in 1931 in de Gentse Veldstraat (waar nu de Fnac gevestigd is) en grootgemaakt door zoon Jean, die in 1970 aan het hoofd kwam te staan van Leonidas (dat later zou worden verkocht). Hij zou vanaf 1979 het merk Daskalides nationaal en internationaal op de kaart zetten alvorens het in 2004 aan het Gentse Bouchard te verkopen.

 

Bouchard-Daskalides, dat met een 70-tal medewerkers een jaaromzet van circa 18 miljoen euro genereert, werd in 1987 opgericht als "Bouchard L'Escaut" en exporteert intussen naar 50 landen. Het bedrijf is eigendom van de Belgische familiale holding Sea-Invest.

 

Tags: