Daskalides voor helft in handen van Duitsers | RetailDetail

Daskalides voor helft in handen van Duitsers

Daskalides voor helft in handen van Duitsers

De Duitse chocoladeproducent Halloren Schokoladenfabrik neemt 50 procent over van Bouchard Daskalides, de Gentse eigenaar van pralineketen Daskalides. De overname past in de internationale strategie van Halloren om meer chocoladeproducten te verkopen in Noord-Amerika en in Azië.

Oudste chocoladeproducent van Duitsland

De deelname van Halloren in de Vlaamse chocoladeproducent werd gisteren door het Duitse concern bekendgemaakt. Beide bedrijven kondigen meteen ook een strategisch partnerschap aan.

 

Halloren was vorig jaar goed voor 90 miljoen euro omzet en is met een geschiedenis van meer dan 200 jaar naar eigen zeggen de oudste chocoladeproducent van Duitsland. Het bedrijf telt 630 medewerkers in Halle, Delitzsch, Cremlingen en nam in 2011 al het Nederlandse Steenland over.

 

Daskalides: Gentse historie

Bouchard, dat chocolade produceert onder het huismerk "Bouchard" en daarnaast ook levert aan private labels, is sinds 2004 eigenaar van het bekende pralinemerk Daskalides. Dat werd opgericht in 1931 in de Gentse Veldstraat (waar nu de Fnac gevestigd is) en grootgemaakt door zoon Jean, die in 1970 aan het hoofd kwam te staan van Leonidas (dat later zou worden verkocht). Hij zou vanaf 1979 het merk Daskalides nationaal en internationaal op de kaart zetten alvorens het in 2004 aan het Gentse Bouchard te verkopen.

 

Bouchard-Daskalides, dat met een 70-tal medewerkers een jaaromzet van circa 18 miljoen euro genereert, werd in 1987 opgericht als "Bouchard L'Escaut" en exporteert intussen naar 50 landen. Het bedrijf is eigendom van de Belgische familiale holding Sea-Invest.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.