Delhaize pioniert met FSC-gelabelde broodzakken

Delhaize pioniert met FSC-gelabelde broodzakken

De broodzakken bij Delhaize zijn sinds kort voorzien van een FSC-label. Delhaize is daarmee in ons land de eerste warenhuisgroep die bewust kiest voor broodzakken gemaakt uit papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

 

3,6 miljoen broodzakken per maand

“Delhaize is volop bezig met de implementatie van haar Responsible Wood Fibers Policy”, zegt Alexandra Meert, Category Manager Supplies - Indirect Procurement bij Delhaize België. “De uiteindelijke doelstelling is om enkel nog papiervezels uit duurzaam beheerde bossen te gebruiken, daar waar gerecycleerde papiervezels geen optie zijn.” De warenhuisketen verbruikt naar eigen zeggen gemiddeld 3,6 miljoen broodzakken per maand.

 

Het FSC-label op hout- of papierproducten geeft de garantie dat die afkomstig zijn uit goed beheerde bossen en/of uit recyclage. Wereldwijd wordt het FSC-keurmerk erkend als de strengste garantie voor duurzaam bosbeheer, onder andere door milieuorganisaties als WWF, Greenpeace of het Environmental Paper Network.

 

De FSC-gelabelde broodzakken van Delhaize zijn trouwens ‘made in Belgium’: ze worden geproduceerd door de firma Intersac uit Mettet (provincie Namen).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour blijft marktaandeel verliezen in Frankrijk

13/12/2017

Dat CEO Alexandre Bompard voor een grote uitdaging staat bij Carrefour, werd zopas nog eens bevestigd door de nieuwste cijfers van Kantar Worldpanel. Zijn keten was vorige maand immers de grootste verliezer qua marktaandeel in Frankrijk.

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Back to top