Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman | RetailDetail

Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman

Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman

Op 1 juni krijgt Delitraiteur een nieuwe CEO: huidig marketingdirecteur Alexandre Terlinden. Hij volgt Jean-Marc Van Cutsem op, die na 12 jaar de fakkel doorgeeft als topman van de "buurtwinkel voor foodies" van de Louis Delhaize Groep.

Marketingdirecteur Terlinden wordt CEO

De benoeming van Terlinden, momenteel 'marketing director' bij Delitraiteur, komt niet echt als een verrassing. Als directe medewerker en vertrouweling van Jean-Marc Van Cutsem werd hij al een tijdje voorbereid op zijn nieuwe functie. Delitraiteur telt sinds november vorig jaar 35 vestigingen.

 

Jean-Marc Van Cutsem mag dan al binnenkort CEO af zijn, hij behoudt binnen de Louis Delhaize Groep wel zijn functie van gedelegeerd bestuurder van Delfood, uitbater van de meer dan 350 Belgische buurtwinkels van Louis Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.