Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman

Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman

Op 1 juni krijgt Delitraiteur een nieuwe CEO: huidig marketingdirecteur Alexandre Terlinden. Hij volgt Jean-Marc Van Cutsem op, die na 12 jaar de fakkel doorgeeft als topman van de "buurtwinkel voor foodies" van de Louis Delhaize Groep.

Marketingdirecteur Terlinden wordt CEO

De benoeming van Terlinden, momenteel 'marketing director' bij Delitraiteur, komt niet echt als een verrassing. Als directe medewerker en vertrouweling van Jean-Marc Van Cutsem werd hij al een tijdje voorbereid op zijn nieuwe functie. Delitraiteur telt sinds november vorig jaar 35 vestigingen.

 

Jean-Marc Van Cutsem mag dan al binnenkort CEO af zijn, hij behoudt binnen de Louis Delhaize Groep wel zijn functie van gedelegeerd bestuurder van Delfood, uitbater van de meer dan 350 Belgische buurtwinkels van Louis Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top