Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman | RetailDetail

Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman

Delitraiteur krijgt op 1 juni nieuwe topman

Op 1 juni krijgt Delitraiteur een nieuwe CEO: huidig marketingdirecteur Alexandre Terlinden. Hij volgt Jean-Marc Van Cutsem op, die na 12 jaar de fakkel doorgeeft als topman van de "buurtwinkel voor foodies" van de Louis Delhaize Groep.

Marketingdirecteur Terlinden wordt CEO

De benoeming van Terlinden, momenteel 'marketing director' bij Delitraiteur, komt niet echt als een verrassing. Als directe medewerker en vertrouweling van Jean-Marc Van Cutsem werd hij al een tijdje voorbereid op zijn nieuwe functie. Delitraiteur telt sinds november vorig jaar 35 vestigingen.

 

Jean-Marc Van Cutsem mag dan al binnenkort CEO af zijn, hij behoudt binnen de Louis Delhaize Groep wel zijn functie van gedelegeerd bestuurder van Delfood, uitbater van de meer dan 350 Belgische buurtwinkels van Louis Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.