Doek definitief gevallen over Cash Fresh

Doek definitief gevallen over Cash Fresh
Met de sluiting van de Cash Fresh vestiging van Arendonk is deze week definitief het doek gevallen over de Kempense warenhuisketen die in 1968 werd opgericht. Cash Fresh werd al in maart 2005 overgenomen door de Delhaize-groep. De keten, opgericht door de familie Voeten uit Beerse, telde op dat moment 43 vestigingen - vooral in de Antwerpse en de Limburgse Kempen - en gaf werk aan 1.260 medewerkers.Aan de overname ging een strijd vooraf tussen Delhaize, Carrefour en Colruyt. Uiteindelijk haalde Delhaize zijn slag thuis: de distributeur betaalde 113 miljoen euro voor de supermarkten en legde nog eens 51 miljoen neer voor het vastgoed. Cash Fresh genoot ook buiten de Kempen bekendheid omdat het van 2005 tot 2007 shirtsponsor was van voetbalclub KVC Westerlo.

Op de plaats waar tot deze week de Arendonkse Cash Fresh was, komt nu een appartementsgebouw met acht luxeflats. Tegen juni van dit jaar moet in Arendonk een gloednieuwe AD Delhaize verrijzen op de hoek van de Wezenstraat en de Vrijheid, waar ook een groot parkeerterrein wordt aangelegd. Tot dan moeten de merktrouwe klanten naar het 7 kilometer verderop gelegen Retie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top