Doek definitief gevallen over Cash Fresh | RetailDetail

Doek definitief gevallen over Cash Fresh

Doek definitief gevallen over Cash Fresh
Met de sluiting van de Cash Fresh vestiging van Arendonk is deze week definitief het doek gevallen over de Kempense warenhuisketen die in 1968 werd opgericht. Cash Fresh werd al in maart 2005 overgenomen door de Delhaize-groep. De keten, opgericht door de familie Voeten uit Beerse, telde op dat moment 43 vestigingen - vooral in de Antwerpse en de Limburgse Kempen - en gaf werk aan 1.260 medewerkers.Aan de overname ging een strijd vooraf tussen Delhaize, Carrefour en Colruyt. Uiteindelijk haalde Delhaize zijn slag thuis: de distributeur betaalde 113 miljoen euro voor de supermarkten en legde nog eens 51 miljoen neer voor het vastgoed. Cash Fresh genoot ook buiten de Kempen bekendheid omdat het van 2005 tot 2007 shirtsponsor was van voetbalclub KVC Westerlo.

Op de plaats waar tot deze week de Arendonkse Cash Fresh was, komt nu een appartementsgebouw met acht luxeflats. Tegen juni van dit jaar moet in Arendonk een gloednieuwe AD Delhaize verrijzen op de hoek van de Wezenstraat en de Vrijheid, waar ook een groot parkeerterrein wordt aangelegd. Tot dan moeten de merktrouwe klanten naar het 7 kilometer verderop gelegen Retie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".