Doek definitief gevallen over Cash Fresh | RetailDetail

Doek definitief gevallen over Cash Fresh

Doek definitief gevallen over Cash Fresh
Met de sluiting van de Cash Fresh vestiging van Arendonk is deze week definitief het doek gevallen over de Kempense warenhuisketen die in 1968 werd opgericht. Cash Fresh werd al in maart 2005 overgenomen door de Delhaize-groep. De keten, opgericht door de familie Voeten uit Beerse, telde op dat moment 43 vestigingen - vooral in de Antwerpse en de Limburgse Kempen - en gaf werk aan 1.260 medewerkers.Aan de overname ging een strijd vooraf tussen Delhaize, Carrefour en Colruyt. Uiteindelijk haalde Delhaize zijn slag thuis: de distributeur betaalde 113 miljoen euro voor de supermarkten en legde nog eens 51 miljoen neer voor het vastgoed. Cash Fresh genoot ook buiten de Kempen bekendheid omdat het van 2005 tot 2007 shirtsponsor was van voetbalclub KVC Westerlo.

Op de plaats waar tot deze week de Arendonkse Cash Fresh was, komt nu een appartementsgebouw met acht luxeflats. Tegen juni van dit jaar moet in Arendonk een gloednieuwe AD Delhaize verrijzen op de hoek van de Wezenstraat en de Vrijheid, waar ook een groot parkeerterrein wordt aangelegd. Tot dan moeten de merktrouwe klanten naar het 7 kilometer verderop gelegen Retie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top