Doek definitief gevallen over Cash Fresh

Doek definitief gevallen over Cash Fresh

Met de sluiting van de Cash Fresh vestiging van Arendonk is deze week definitief het doek gevallen over de Kempense warenhuisketen die in 1968 werd opgericht. Cash Fresh werd al in maart 2005 overgenomen door de Delhaize-groep. De keten, opgericht door de familie Voeten uit Beerse, telde op dat moment 43 vestigingen - vooral in de Antwerpse en de Limburgse Kempen - en gaf werk aan 1.260 medewerkers.

Aan de overname ging een strijd vooraf tussen Delhaize, Carrefour en Colruyt. Uiteindelijk haalde Delhaize zijn slag thuis: de distributeur betaalde 113 miljoen euro voor de supermarkten en legde nog eens 51 miljoen neer voor het vastgoed. Cash Fresh genoot ook buiten de Kempen bekendheid omdat het van 2005 tot 2007 shirtsponsor was van voetbalclub KVC Westerlo.

Op de plaats waar tot deze week de Arendonkse Cash Fresh was, komt nu een appartementsgebouw met acht luxeflats. Tegen juni van dit jaar moet in Arendonk een gloednieuwe AD Delhaize verrijzen op de hoek van de Wezenstraat en de Vrijheid, waar ook een groot parkeerterrein wordt aangelegd. Tot dan moeten de merktrouwe klanten naar het 7 kilometer verderop gelegen Retie.

Tags: