Duvel Moortgat zet in op verovering China | RetailDetail

Duvel Moortgat zet in op verovering China

Duvel Moortgat zet in op verovering China

Brouwerij Moortgat is aan een flinke opmars bezig in China. Ondanks de hogere prijs ten opzichte van het lokale bier kiezen Chinezen steeds vaker voor Belgisch bier, en de groei van de export van merken als Duvel is dan ook navenant.

Duurder dan lokaal bier

Hoewel een flesje lokaal bier in de meeste cafés rond de 1,5 euro kost en een even groot glas Vedett Extra White al gauw 5,5 euro, "toch verkoopt het als zoete broodjes", zegt Tim Verplancke, Belg en mede-eigenaar van O'Reilly's Irish Pub, dat het hele gamma van Duvel-Moortgat verkoopt in de zuidwest-Chinese provincie Yunnan.

 

Bij de start van haar activiteiten in China in 2007 voerde Duvel-Moortgat 200 hectoliter in, maar dit jaar gaat het al een honderdtal containers uitvoeren naar China. "Onze doelstellingen voor 2013 zijn toch ongeveer half ons volume voor de VS dit jaar. Als we zo blijven groeien, steken we over drie, vier jaar onze Britse afzetmarkt voorbij. Moortgat heeft China dan ook tot prioriteitsmarkt gebombardeerd", zegt general manager Vincent Smits.

 

Witbier succesvol

De meest succesvolle merken in China zijn Vedett, Achouffe en Liefmans Fruitesse. Vooral het witbier doet het heel goed. "Witbier is mild van smaak, niet te bitter of te zwaar. Daarom vindt het ingang bij een heel grote groep bierdrinkers. Eens ze daarmee zijn vertrouwd, gaan ze ook gemakkelijker andere bieren uit ons assortiment proberen", verklaart Nick Papa, de salesmanager voor Noord-China, het succes.

 

Bij Duvel-Moortgat beseffen ze ook dat ze momenteel een heel sterke positie hebben, omdat andere Belgische brouwers minder bezig zijn met de Chinese markt. AB Inbev is wel al aanwezig op de Chinese markt, maar het enige Belgische bier dat wordt gepromoot is Stella.

 

Duvel-Moortgat is in ieder geval niet van plan om de productie van Duvel te verhuizen. "Als je het elders brouwt, kun je het moeilijk nog Belgisch noemen, en laat dat nu net ons verkoopargument zijn. Enkel een bier dat specifiek voor de Chinese markt is bedoeld, zou je in China kunnen brouwen", besluit Papa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top