Eigenaar voetbalclub Lierse brengt 'Just Falafel' naar de Benelux | RetailDetail

Eigenaar voetbalclub Lierse brengt 'Just Falafel' naar de Benelux

Eigenaar voetbalclub Lierse brengt 'Just Falafel' naar de Benelux

Wadi Degla, de Egyptische holding boven voetbalclub Lierse, wil de komende paar jaar een dozijn restaurants van de Just Falafel-keten openen in ons land. Op termijn mikt de Arabische fastfoodketen op 57 vestigingen in de Benelux.

"Gezonde fastfood" op zijn Arabisch

Just Falafel profileert zich als een "gezonde fastfoodketen" met specialiteiten uit het Midden-Oosten. Het menu is opgebouwd rond falafel, een vegetarisch gerecht van gefrituurde balletjes van kikkererwten.

 

De keten startte in 2007 met één restaurant in Abu Dhabi, maar groeide sindsdien als kool. Na het Midden-Oosten volgden al gauw vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Just Falafel telt momenteel 52 vestigingen in 18 landen en heeft naar eigen zeggen contracten getekend voor nog eens 903 verkooppunten.

 

"We hebben zopas onze eerste vestiging in Sydney geopend en volgende week starten we in de baai van San Francisco", zegt CEO Fadi Malas in een telefonisch interview met persbureau Belga. Via de Benelux wil de groep nu ook voet aan de grond krijgen op het Europese vasteland. "België is erg belangrijk voor ons. Het is een diverse markt in het hart van Europa", aldus nog Malas.

 

Nog dit jaar van start in Brussel

Voor de uitrol in de Benelux gaat Just Falafel in zee met Wadi Degla, de Egyptische holding die in ons land bekend werd als eigenaar van voetbalclub Lierse SK. Die runt in Egypte al 27 vestigingen in franchise en heeft nu plannen voor 57 restaurants in de Benelux.

 

Waar de Belgische vestigingen zullen komen, is nog niet bekend. "We hopen dit jaar nog te starten in Brussel", bevestigt Fadi Malas. "Het is niet de bedoeling bestaande restaurants over te nemen, behalve als er zich een opportuniteit zou voordoen op een uitstekende locatie. We starten met 15 à 20 werknemers, maar denken geleidelijk aan naar 100 te gaan."

 

Bedoeling is hetzelfde falafel-aanbod te brengen als elders in de wereld. "Maar we gaan ook een bredere keuze van mediterrane gerechten aanbieden, en misschien komen we ooit met een Belgische sandwich", besluit Malas.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.