Eigenaar voetbalclub Lierse brengt 'Just Falafel' naar de Benelux

Eigenaar voetbalclub Lierse brengt 'Just Falafel' naar de Benelux

Wadi Degla, de Egyptische holding boven voetbalclub Lierse, wil de komende paar jaar een dozijn restaurants van de Just Falafel-keten openen in ons land. Op termijn mikt de Arabische fastfoodketen op 57 vestigingen in de Benelux.

"Gezonde fastfood" op zijn Arabisch

Just Falafel profileert zich als een "gezonde fastfoodketen" met specialiteiten uit het Midden-Oosten. Het menu is opgebouwd rond falafel, een vegetarisch gerecht van gefrituurde balletjes van kikkererwten.

 

De keten startte in 2007 met één restaurant in Abu Dhabi, maar groeide sindsdien als kool. Na het Midden-Oosten volgden al gauw vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Just Falafel telt momenteel 52 vestigingen in 18 landen en heeft naar eigen zeggen contracten getekend voor nog eens 903 verkooppunten.

 

"We hebben zopas onze eerste vestiging in Sydney geopend en volgende week starten we in de baai van San Francisco", zegt CEO Fadi Malas in een telefonisch interview met persbureau Belga. Via de Benelux wil de groep nu ook voet aan de grond krijgen op het Europese vasteland. "België is erg belangrijk voor ons. Het is een diverse markt in het hart van Europa", aldus nog Malas.

 

Nog dit jaar van start in Brussel

Voor de uitrol in de Benelux gaat Just Falafel in zee met Wadi Degla, de Egyptische holding die in ons land bekend werd als eigenaar van voetbalclub Lierse SK. Die runt in Egypte al 27 vestigingen in franchise en heeft nu plannen voor 57 restaurants in de Benelux.

 

Waar de Belgische vestigingen zullen komen, is nog niet bekend. "We hopen dit jaar nog te starten in Brussel", bevestigt Fadi Malas. "Het is niet de bedoeling bestaande restaurants over te nemen, behalve als er zich een opportuniteit zou voordoen op een uitstekende locatie. We starten met 15 à 20 werknemers, maar denken geleidelijk aan naar 100 te gaan."

 

Bedoeling is hetzelfde falafel-aanbod te brengen als elders in de wereld. "Maar we gaan ook een bredere keuze van mediterrane gerechten aanbieden, en misschien komen we ooit met een Belgische sandwich", besluit Malas.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Back to top