Franse restoketen La Pataterie komt naar ons land

Franse restoketen La Pataterie komt naar ons land

De Franse restaurantketen La Pataterie opent nu maandag zijn eerste buitenlandse vestiging. Ons land krijgt met Doornik de primeur.

"Doornik is bijna Frankrijk"

La Pataterie telt bij onze zuiderburen liefst 173 vestigingen, die de eerste helft van dit jaar zo'n 4,7 miljoen klanten op hun wenken bedienden. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de nieuwe vestiging in Doornik voortbouwt op de succesfactoren van La Pataterie in zijn thuisland: genereuze borden tegen betaalbare prijzen (7 gerechten van net geen 7 euro), gezelligheid en kwaliteit met als basisingrediënt de patat.

 

"Deze opening bij onze Belgische vrienden vormt een nieuwe – symbolische – mijlpaal in de internationale uitbouw van onze keten, al leggen we daarbij wel de nodige voorzichtigheid en bescheidenheid aan de dag", zegt algemeen directeur Alexandre Maizoué. Zo zal de kaart, die overigens tweemaal per jaar wijzigt, toch ietwat aangepast worden aan de lokale smaak.

 

"Frankrijk blijft prioriteit"

La Pataterie wil tegen 2017 een kleine 300 vestigingen tellen. Hoeveel restaurants de groep in ons land ambieert, wil de topman niet kwijt: "De prioriteit gaat naar de groei en de verankering van ons concept op de Franse markt", zegt Maizoué, "maar als het wat meezit, kunnen we de internationale groei aanzwengelen en wachten er ons buitengewone perspectieven."

 

Tijdens de eerste helft van 2012 realiseerde de restaurantketen een omzet van 76,04 miljoen euro, een groei met 22% tegenover dezelfde zes maanden van 2012. De omzetgroei is wel te danken aan de opening van elf nieuwe restaurants, die de teruglopende bezoekersfrequentie (-12%) meer dan compenseerden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fastfoodketen Five Guys geeft Antwerpen Belgische primeur

18/12/2017

Op de De Keyserlei in Antwerpen opent binnenkort de eerste Belgische vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys. De huurovereenkomst voor het pand is ondertekend, de opening volgt begin volgend jaar.

Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Toch stijgt de druk op de Halse supermarktketen.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Back to top