Groep Mestdagh investeert in zonne-energie | RetailDetail

Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Distributiegroep Mestdagh, eigenaar van de Belgische tak van de Championketen en een aantal Carrefourwinkels, plaatst op de daken van 16 van zijn winkels 8.000 zonnepanelen. Daarmee zou in een derde van de energiebehoefte voor de verlichting van de desbetreffende supermarkten worden voorzien en wordt de CO2-uitstoot met 775 ton per jaar verminderd.

In totaal wordt voor 32.000 m² aan dakoppervlakte bedekt met zonnepanelen, goed voor 2 megawattpiek, terwijl de jaarlijkse productie naar verwachting 1,7 miljoen kilowattuur zou opleveren. Dat maakte de Belgische retailgroep afgelopen vrijdag bekend.


Met het milieuvriendelijke project is een investering van ruim 5 miljoen euro gemoeid. Bedoeling is dat de zonnepanelen vanaf eind maart operationeel zullen zijn, al zouden dan nog niet alle zestien de vestigingen kunnen genieten van de zonne-energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.