Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Distributiegroep Mestdagh, eigenaar van de Belgische tak van de Championketen en een aantal Carrefourwinkels, plaatst op de daken van 16 van zijn winkels 8.000 zonnepanelen. Daarmee zou in een derde van de energiebehoefte voor de verlichting van de desbetreffende supermarkten worden voorzien en wordt de CO2-uitstoot met 775 ton per jaar verminderd.

In totaal wordt voor 32.000 m² aan dakoppervlakte bedekt met zonnepanelen, goed voor 2 megawattpiek, terwijl de jaarlijkse productie naar verwachting 1,7 miljoen kilowattuur zou opleveren. Dat maakte de Belgische retailgroep afgelopen vrijdag bekend.


Met het milieuvriendelijke project is een investering van ruim 5 miljoen euro gemoeid. Bedoeling is dat de zonnepanelen vanaf eind maart operationeel zullen zijn, al zouden dan nog niet alle zestien de vestigingen kunnen genieten van de zonne-energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Lactalis roept 12 miljoen verpakkingen babymelk terug

15/01/2018

In Frankrijk is een heus schandaal ontstaan rond babymelk van zuivelproducent Lactalis, die besmet is geraakt met salmonella. Daarbij heeft het bedrijf maar liefst 12 miljoen verpakkingen in 83 landen uit de winkelrekken moeten halen.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Johma-salades tijdelijk uit winkelrekken bij Albert Heijn

15/01/2018

Supermarktketen Albert Heijn kampt momenteel met een tekort aan Johma-salades. Producent en supermarkt komen immers niet tot een vergelijk tijdens nieuwe contractbesprekingen, waardoor Johma niet meer levert.

Back to top