Groep Mestdagh investeert in zonne-energie | RetailDetail

Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Distributiegroep Mestdagh, eigenaar van de Belgische tak van de Championketen en een aantal Carrefourwinkels, plaatst op de daken van 16 van zijn winkels 8.000 zonnepanelen. Daarmee zou in een derde van de energiebehoefte voor de verlichting van de desbetreffende supermarkten worden voorzien en wordt de CO2-uitstoot met 775 ton per jaar verminderd.

In totaal wordt voor 32.000 m² aan dakoppervlakte bedekt met zonnepanelen, goed voor 2 megawattpiek, terwijl de jaarlijkse productie naar verwachting 1,7 miljoen kilowattuur zou opleveren. Dat maakte de Belgische retailgroep afgelopen vrijdag bekend.


Met het milieuvriendelijke project is een investering van ruim 5 miljoen euro gemoeid. Bedoeling is dat de zonnepanelen vanaf eind maart operationeel zullen zijn, al zouden dan nog niet alle zestien de vestigingen kunnen genieten van de zonne-energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top