Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Groep Mestdagh investeert in zonne-energie

Distributiegroep Mestdagh, eigenaar van de Belgische tak van de Championketen en een aantal Carrefourwinkels, plaatst op de daken van 16 van zijn winkels 8.000 zonnepanelen. Daarmee zou in een derde van de energiebehoefte voor de verlichting van de desbetreffende supermarkten worden voorzien en wordt de CO2-uitstoot met 775 ton per jaar verminderd.

In totaal wordt voor 32.000 m² aan dakoppervlakte bedekt met zonnepanelen, goed voor 2 megawattpiek, terwijl de jaarlijkse productie naar verwachting 1,7 miljoen kilowattuur zou opleveren. Dat maakte de Belgische retailgroep afgelopen vrijdag bekend.


Met het milieuvriendelijke project is een investering van ruim 5 miljoen euro gemoeid. Bedoeling is dat de zonnepanelen vanaf eind maart operationeel zullen zijn, al zouden dan nog niet alle zestien de vestigingen kunnen genieten van de zonne-energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een succesvolle test in de Hypermarkt van Bierges aanvaardt Carrefour nu bij alle Hypermarkten en bij alle eigen Carrefour Markets herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen, om zo minder afval te hebben.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar komt Greenpeace echter op de proppen met een eigen parodie, waarin het de aandacht legt op de vervuiling waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Vlaanderen is alweer een foodhal rijker: in Leuven opende dit weekend De Smidse. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top