Grootste aandeelhouders Carrefour splitsen belangen op | RetailDetail

Grootste aandeelhouders Carrefour splitsen belangen op

Grootste aandeelhouders Carrefour splitsen belangen op

Zakenman Bernard Arnault en het Amerikaanse investeringsfonds Colony Capital gaan hun gezamenlijke houderstermaatschappij met aandelen van de Franse retailgroep Carrefour opdoeken. Dat betekent echter niet dat ze elk hun weg gaan: beide groepen blijven hun houding tegenover Carrefour op elkaar afstemmen.

Structuur moet eenvoudiger

Volgens beide partijen is de opsplitsing louter ingegeven door redenen van vereenvoudiging. Via hun gezamenlijke bedrijf Blue Capital bezitten Arnault, ook topman bij de luxeketen LVMH, en Colony nu gezamenlijk 8,1% van de aandelen en 14,3% van de stemrechten bij Carrefour.

 

Daarnaast hebben beide partijen elk afzonderlijk nog een belang: samen komen ze zo aan 14,48% van de aandelen en 19,98% van de stemrechten op de algemene vergadering.

 

De bundeling van de aandelen door Arnault en Colony kon niet beletten dat het aandeel Carrefour lang de verkeerde weg insloeg. Eind februari 2007 was het 44 euro waard. Nadien gleed het af tot minder dan 15 in mei 2012, waarna het lichtjes terug opklom naar 23 euro vandaag.

 

Arnault en Colony zijn de enige bekende grote aandeelhouders van Carrefour. Het overgrote deel van de aandelen is via de beurs verspreid onder het publiek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top