Grootste aandeelhouders Carrefour splitsen belangen op

Grootste aandeelhouders Carrefour splitsen belangen op

Zakenman Bernard Arnault en het Amerikaanse investeringsfonds Colony Capital gaan hun gezamenlijke houderstermaatschappij met aandelen van de Franse retailgroep Carrefour opdoeken. Dat betekent echter niet dat ze elk hun weg gaan: beide groepen blijven hun houding tegenover Carrefour op elkaar afstemmen.

Structuur moet eenvoudiger

Volgens beide partijen is de opsplitsing louter ingegeven door redenen van vereenvoudiging. Via hun gezamenlijke bedrijf Blue Capital bezitten Arnault, ook topman bij de luxeketen LVMH, en Colony nu gezamenlijk 8,1% van de aandelen en 14,3% van de stemrechten bij Carrefour.

 

Daarnaast hebben beide partijen elk afzonderlijk nog een belang: samen komen ze zo aan 14,48% van de aandelen en 19,98% van de stemrechten op de algemene vergadering.

 

De bundeling van de aandelen door Arnault en Colony kon niet beletten dat het aandeel Carrefour lang de verkeerde weg insloeg. Eind februari 2007 was het 44 euro waard. Nadien gleed het af tot minder dan 15 in mei 2012, waarna het lichtjes terug opklom naar 23 euro vandaag.

 

Arnault en Colony zijn de enige bekende grote aandeelhouders van Carrefour. Het overgrote deel van de aandelen is via de beurs verspreid onder het publiek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een succesvolle test in de hypermarkt van Bièrges aanvaardt Carrefour nu bij alle hypermarkten en bij Carrefour Markets in eigen beheer herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen. Zo wil de groep de afvalberg helpen reduceren.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top