Heinz Turnhout sluit in december 2014 | RetailDetail

Heinz Turnhout sluit in december 2014

Heinz Turnhout sluit in december 2014

De productiefabriek van Heinz in Turnhout zal in december 2014 volledig gesloten worden en de productie zou naar Engeland verhuizen. Dat meldt het ACV na een bijzondere ondernemingsraad.

Werk vannacht al neergelegd

Vannacht werd het werk in de vestiging in Turnhout al stilgelegd, wat toen al enige vorm van ongerustheid opwekte bij de werknemers. De ochtendploeg is daarna zelfs helemaal niet meer aan de slag gegaan.

 

Om 9 uur was er dan een bijzondere ondernemingsraad en kregen de werknemers te horen dat de vestiging in december 2014 onherroepelijk zal sluiten. Het grootste deel van de productie zal worden overgeheveld naar een vestiging in Engeland. Bij Heinz Turnhout werken momenteel ongeveer 200 mensen.

 

Verlies contract McDonald's fataal

"Het zijn de Brazilianen die vanuit Brazilië met een pennentrek de beslissing hebben genomen, en ook in de Nederlandse vestiging verstoppen ze zich. Wie beslist, is hier niet aanwezig en laat anderen het vuile werk opknappen", laat Dirk Verhaegen van het ACV duidelijk zijn ongenoegen blijken aan de VRT.

 

Bij Heinz in Turnhout was er in oktober al grote ongerustheid, toen Heinz het contract met McDonald's verloor. Een groot deel van de productie in Turnhout was immers voor de fastfoodketen, al werd er wel snel vervangend werk gevonden. Nu zou het wegvallen van dat contract toch voor een groot stuk de reden zijn voor de sluiting van de fabriek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.