Heinz Turnhout sluit in december 2014 | RetailDetail

Heinz Turnhout sluit in december 2014

Heinz Turnhout sluit in december 2014

De productiefabriek van Heinz in Turnhout zal in december 2014 volledig gesloten worden en de productie zou naar Engeland verhuizen. Dat meldt het ACV na een bijzondere ondernemingsraad.

Werk vannacht al neergelegd

Vannacht werd het werk in de vestiging in Turnhout al stilgelegd, wat toen al enige vorm van ongerustheid opwekte bij de werknemers. De ochtendploeg is daarna zelfs helemaal niet meer aan de slag gegaan.

 

Om 9 uur was er dan een bijzondere ondernemingsraad en kregen de werknemers te horen dat de vestiging in december 2014 onherroepelijk zal sluiten. Het grootste deel van de productie zal worden overgeheveld naar een vestiging in Engeland. Bij Heinz Turnhout werken momenteel ongeveer 200 mensen.

 

Verlies contract McDonald's fataal

"Het zijn de Brazilianen die vanuit Brazilië met een pennentrek de beslissing hebben genomen, en ook in de Nederlandse vestiging verstoppen ze zich. Wie beslist, is hier niet aanwezig en laat anderen het vuile werk opknappen", laat Dirk Verhaegen van het ACV duidelijk zijn ongenoegen blijken aan de VRT.

 

Bij Heinz in Turnhout was er in oktober al grote ongerustheid, toen Heinz het contract met McDonald's verloor. Een groot deel van de productie in Turnhout was immers voor de fastfoodketen, al werd er wel snel vervangend werk gevonden. Nu zou het wegvallen van dat contract toch voor een groot stuk de reden zijn voor de sluiting van de fabriek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top