Heinz Turnhout sluit in december 2014 | RetailDetail

Heinz Turnhout sluit in december 2014

Heinz Turnhout sluit in december 2014

De productiefabriek van Heinz in Turnhout zal in december 2014 volledig gesloten worden en de productie zou naar Engeland verhuizen. Dat meldt het ACV na een bijzondere ondernemingsraad.

Werk vannacht al neergelegd

Vannacht werd het werk in de vestiging in Turnhout al stilgelegd, wat toen al enige vorm van ongerustheid opwekte bij de werknemers. De ochtendploeg is daarna zelfs helemaal niet meer aan de slag gegaan.

 

Om 9 uur was er dan een bijzondere ondernemingsraad en kregen de werknemers te horen dat de vestiging in december 2014 onherroepelijk zal sluiten. Het grootste deel van de productie zal worden overgeheveld naar een vestiging in Engeland. Bij Heinz Turnhout werken momenteel ongeveer 200 mensen.

 

Verlies contract McDonald's fataal

"Het zijn de Brazilianen die vanuit Brazilië met een pennentrek de beslissing hebben genomen, en ook in de Nederlandse vestiging verstoppen ze zich. Wie beslist, is hier niet aanwezig en laat anderen het vuile werk opknappen", laat Dirk Verhaegen van het ACV duidelijk zijn ongenoegen blijken aan de VRT.

 

Bij Heinz in Turnhout was er in oktober al grote ongerustheid, toen Heinz het contract met McDonald's verloor. Een groot deel van de productie in Turnhout was immers voor de fastfoodketen, al werd er wel snel vervangend werk gevonden. Nu zou het wegvallen van dat contract toch voor een groot stuk de reden zijn voor de sluiting van de fabriek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.