Heinz Turnhout sluit in december 2014

Heinz Turnhout sluit in december 2014

De productiefabriek van Heinz in Turnhout zal in december 2014 volledig gesloten worden en de productie zou naar Engeland verhuizen. Dat meldt het ACV na een bijzondere ondernemingsraad.

Werk vannacht al neergelegd

Vannacht werd het werk in de vestiging in Turnhout al stilgelegd, wat toen al enige vorm van ongerustheid opwekte bij de werknemers. De ochtendploeg is daarna zelfs helemaal niet meer aan de slag gegaan.

 

Om 9 uur was er dan een bijzondere ondernemingsraad en kregen de werknemers te horen dat de vestiging in december 2014 onherroepelijk zal sluiten. Het grootste deel van de productie zal worden overgeheveld naar een vestiging in Engeland. Bij Heinz Turnhout werken momenteel ongeveer 200 mensen.

 

Verlies contract McDonald's fataal

"Het zijn de Brazilianen die vanuit Brazilië met een pennentrek de beslissing hebben genomen, en ook in de Nederlandse vestiging verstoppen ze zich. Wie beslist, is hier niet aanwezig en laat anderen het vuile werk opknappen", laat Dirk Verhaegen van het ACV duidelijk zijn ongenoegen blijken aan de VRT.

 

Bij Heinz in Turnhout was er in oktober al grote ongerustheid, toen Heinz het contract met McDonald's verloor. Een groot deel van de productie in Turnhout was immers voor de fastfoodketen, al werd er wel snel vervangend werk gevonden. Nu zou het wegvallen van dat contract toch voor een groot stuk de reden zijn voor de sluiting van de fabriek.

Tags: