Heinz Turnhout sluit in december 2014

Heinz Turnhout sluit in december 2014

De productiefabriek van Heinz in Turnhout zal in december 2014 volledig gesloten worden en de productie zou naar Engeland verhuizen. Dat meldt het ACV na een bijzondere ondernemingsraad.

Werk vannacht al neergelegd

Vannacht werd het werk in de vestiging in Turnhout al stilgelegd, wat toen al enige vorm van ongerustheid opwekte bij de werknemers. De ochtendploeg is daarna zelfs helemaal niet meer aan de slag gegaan.

 

Om 9 uur was er dan een bijzondere ondernemingsraad en kregen de werknemers te horen dat de vestiging in december 2014 onherroepelijk zal sluiten. Het grootste deel van de productie zal worden overgeheveld naar een vestiging in Engeland. Bij Heinz Turnhout werken momenteel ongeveer 200 mensen.

 

Verlies contract McDonald's fataal

"Het zijn de Brazilianen die vanuit Brazilië met een pennentrek de beslissing hebben genomen, en ook in de Nederlandse vestiging verstoppen ze zich. Wie beslist, is hier niet aanwezig en laat anderen het vuile werk opknappen", laat Dirk Verhaegen van het ACV duidelijk zijn ongenoegen blijken aan de VRT.

 

Bij Heinz in Turnhout was er in oktober al grote ongerustheid, toen Heinz het contract met McDonald's verloor. Een groot deel van de productie in Turnhout was immers voor de fastfoodketen, al werd er wel snel vervangend werk gevonden. Nu zou het wegvallen van dat contract toch voor een groot stuk de reden zijn voor de sluiting van de fabriek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Analyse: Hoe Colruyt Group zich wapent voor een prijsoorlog

14/12/2017

Ondanks krimpende marges zal Colruyt niet afstappen van z’n laagsteprijsgarantie. Om een eventuele prijsoorlog te financieren zoekt de retailer z’n heil in automatisering, productiviteitswinst en iets kleinere winkels.

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

14/12/2017

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Albert Heijn stopt met AH to go in Duitsland

14/12/2017

Albert Heijn heeft besloten om zijn Duitse gemakswinkels van AH to go te sluiten. Volgens het supermarktbedrijf heeft de keten er te weinig ruimte om te groeien. AH to go is al vijf jaar actief in Duitsland.

Carrefour blijft marktaandeel verliezen in Frankrijk

13/12/2017

Dat CEO Alexandre Bompard voor een grote uitdaging staat bij Carrefour, werd zopas nog eens bevestigd door de nieuwste cijfers van Kantar Worldpanel. Zijn keten was vorige maand immers de grootste verliezer qua marktaandeel in Frankrijk.

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Back to top