InBev-families stappen nu ook in glutenvrij Genius

InBev-families stappen nu ook in glutenvrij Genius

Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de InBev-families de Mévius en de Spoelberch, investeert in de grote Britse glutenvrijeproductenmaker Genius Foods. Daarmee versterkt Verlinvest zijn positie op de drank- en voedingsmarkt.

Glutenvrije broden en koeken

“De investering in Genius Foods gebeurde enkele weken geleden, maar bleef voorlopig onder de radar”, zo schrijft De Tijd. Volgens de zakenkrant zou Verlinvest “enkele miljoenen pond” hebben neergeteld, maar het is niet bekend welke participatie daar tegenover staat. “De middelen die Verlinvest aanbrengt moeten de internationalisatie van het bedrijf en het onderzoek naar nieuwe producten financieren en de leveringstijden in het VK verkorten”, aldus nog de krant.

 

Genius Foods werd in 2009 opgericht en maakt glutenvrij brood, viennoiseries, koekjes en taarten. Het bedrijf uit Edinburgh realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 60 miljoen euro en telt 350 medewerkers.

 

Voeding én e-commerce

Voor Verlinvest is Genius Foods al de achtste participatie in een voedingsbedrijf: eerder kocht het zich in bij Popchips (vetarme chips), Bevyz (drankcapsules), Vita Coco (kokosdranken), Leblon (sterkedrank), Hint (gearomatiseerde en gevitamineerde waters), Sula Vineyards (wijn) en Sambazon (smoothies op basis van açaibessen). Tot vorig jaar zat Verlinvest ook nog in de Franse drankengroep Remy-Cointreau.

 

Daarnaast investeert de groep ook volop in e-commerce, met onder meer participaties in Zalora, Lazada en The Iconic (van de Duitse Rocket Internet groep).

Tags: