InBev-families stappen nu ook in glutenvrij Genius | RetailDetail

InBev-families stappen nu ook in glutenvrij Genius

InBev-families stappen nu ook in glutenvrij Genius

Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de InBev-families de Mévius en de Spoelberch, investeert in de grote Britse glutenvrijeproductenmaker Genius Foods. Daarmee versterkt Verlinvest zijn positie op de drank- en voedingsmarkt.

Glutenvrije broden en koeken

“De investering in Genius Foods gebeurde enkele weken geleden, maar bleef voorlopig onder de radar”, zo schrijft De Tijd. Volgens de zakenkrant zou Verlinvest “enkele miljoenen pond” hebben neergeteld, maar het is niet bekend welke participatie daar tegenover staat. “De middelen die Verlinvest aanbrengt moeten de internationalisatie van het bedrijf en het onderzoek naar nieuwe producten financieren en de leveringstijden in het VK verkorten”, aldus nog de krant.

 

Genius Foods werd in 2009 opgericht en maakt glutenvrij brood, viennoiseries, koekjes en taarten. Het bedrijf uit Edinburgh realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 60 miljoen euro en telt 350 medewerkers.

 

Voeding én e-commerce

Voor Verlinvest is Genius Foods al de achtste participatie in een voedingsbedrijf: eerder kocht het zich in bij Popchips (vetarme chips), Bevyz (drankcapsules), Vita Coco (kokosdranken), Leblon (sterkedrank), Hint (gearomatiseerde en gevitamineerde waters), Sula Vineyards (wijn) en Sambazon (smoothies op basis van açaibessen). Tot vorig jaar zat Verlinvest ook nog in de Franse drankengroep Remy-Cointreau.

 

Daarnaast investeert de groep ook volop in e-commerce, met onder meer participaties in Zalora, Lazada en The Iconic (van de Duitse Rocket Internet groep).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top