Interim-CEO Dirk Goeminne blijft aan als CEO bij Ter Beke

Interim-CEO Dirk Goeminne blijft aan als CEO bij Ter Beke
Dirk Goeminne wordt dan toch de nieuwe CEO van Ter Beke. Toen zijn voorganger Marc Hofman in januari het bedrijf verliet om financieel directeur van Colruyt te worden, werd Goeminne nog benoemd als "interim-CEO", nu wordt zijn positie definitief.

"Tussenpaus" definitief benoemd

Dirk Goeminne blijft dan toch vleesgroep Ter Beke leiden, dat heeft de groep vandaag officieel bekendgemaakt. Goeminne wordt met andere woorden de enige echte opvolger van Marc Hofman, die eerder dit jaar naar Colruyt verhuisde.

 

Hoewel Goeminne al "interim-CEO" was, komt zijn benoeming toch als een verrassing. Eerder had de 57-jarige West-Vlaming namelijk laten verstaan dat hij die functie slechts zou uitoefenen tot de groep extern een nieuwe CEO had gevonden. Maar blijkbaar is dat niet gelukt... tenzij de man zelf van gedacht is veranderd, natuurlijk. Hoe dan ook, Dirk Goeminne zal de komende vijf jaar Ter Beke leiden.

Flinke retailervaring

Daarmee komt een man met een karrenvracht retailervaring aan het hoofd van de vleesgroep te staan. Goeminne, die al sinds mei 2011 lid is van de raad van bestuur van Ter Beke, was eerder onder meer CEO van winkelketen Hema, voorzitter van retailketen Vroom & Dreesman en van restaurantketen La Place.

 

Vandaag is Dirk Goeminne ook nog bestuurder bij lingerieproducent Van de Velde, vastgoedbevak Wereldhave Belgium, Uitgeverij Lannoo en in Nederland ook bij slaapreus Beter Bed en autobedrijf Stern Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top