Karel Boone vertrekt als voorzitter van Lotus Bakeries

Karel Boone vertrekt als voorzitter van Lotus Bakeries
De 70-jarige Karel Boone, tussen 1974 en 2006 CEO van koekjesbakker Lotus Bakeries, stopt met werken. Op 11 mei wordt hij als voorzitter van de raad van bestuur opgevolgd door zijn 5 jaar jongere broer Matthieu. Ook zijn dochter Benedikte krijgt een plaatsje aan de bestuurstafel: de familiale verankering blijft zo mooi verzekerd.

32 jaar CEO, 20 jaar voorzitter

Karel Boone ging in 1966 aan de slag bij Lotus. Hij werd CEO toen Lotus in 1974 fuseerde met die andere grote Vlaamse koekjesfabrikant, Corona. Na 32 jaar gaf hij die stoel door aan zijn jongere broer Matthieu. De voorbije 20 jaar zat hij ook de raad van bestuur voor, functie die hij nu vaarwel zegt omdat hij de leeftijdsgrens van 70 jaar bereikt. Karel Boone was ook een tijdje voorzitter van de werkgeversorganisatie VBO en sectorfederatie Choprabisco.

 

Onder zijn leiding groeide de Lembeekse speculaasspecialist uit tot een internationale beursgenoteerde groep, met fabrieken in België, Nederland, Frankrijk en Zweden en eigen verkooporganisaties in negen Europese landen, de VS en Canada. In 2011 realiseerde Lotus Bakeries een omzet van 275,6 miljoen euro met ongeveer 1.200 medewerkers. De groep produceert op jaarbasis naar schatting vijf miljard speculaaskoekjes.

 

Derde vrouw in Raad van Bestuur

Karels jongste dochter Benedikte wordt de nieuwe bestuurder in het bedrijf, waardoor de familiale verankering overeind blijft. Naast nieuwbakken voorzitter Matthieu Boone en diens nicht Benedikte Boone hebben namelijk ook nog Johan Boone, Jan Boone en Jan Vander Stichele (gehuwd met Caroline Boone, de oudste dochter van Karel Boone) een zitje rond de bestuurstafel. De dagelijkse leiding is in handen van CEO Jan Boone (zoon van Matthieu) en COO Jan Vander Stichele (schoonzoon van Karel).

 

Met de benoeming van Benedikte Boone wordt de raad van bestuur meteen weer een tikkeltje vrouwelijker. Zij wordt namelijk de derde vrouw in de tienkoppige raad van bestuur, naast de onafhankelijke bestuurders Sabine Sagaert (ex-AB InBev) en Dominique Leroy (ex-Unilever). Daarmee gaat Lotus Bakeries alvast in de richting van de toekomstige wettelijke verplichting, die eist dat binnen vijf jaar minstens een derde van de bestuurders in de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven vrouw is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top