Kellogg's gaat Mechelse fabriek uitbreiden | RetailDetail

Kellogg's gaat Mechelse fabriek uitbreiden

Kellogg's gaat Mechelse fabriek uitbreiden

Snackgroep Kellogg's gaat zijn fabriek in Mechelen uitbreiden om er de Special K Crackers te kunnen produceren. Mechelen kwam beter uit een onderzoek dan de vestiging in het Britse Manchester, onder meer dankzij de toekenning van 1 miljoen euro aan opleidingssteun voor het personeel.

Tapioca opent nieuwe mogelijkheden voor Kellogg's

De fabriek in Mechelen behoorde tot voor kort toe aan Procter & Gamble, dat er zijn Pringles-chips maakte. Omdat deze snackproductie buiten het klassieke gamma van Procter & Gamble viel, besloot het concern ze in juni 2012 echter door te verkopen aan Kellogg's.

 

Kellogg's gaat nu in de fabriek zijn Special K Crackers produceren. Die worden gemaakt van tapioca, in tegenstelling tot de producten van Pringles, die op basis van aardappelzetmeel zijn. Het bedrijf wil hiermee een nieuwe doelgroep aanspreken, die vatbaar is voor gezonde voeding: de chips op basis van tapioca bevatten immers veel minder calorieën.

 

Op termijn zelfs voor Australische markt

De crackers zullen in eerste instantie worden geproduceerd voor de West-Europese markt, maar nadien ook voor Centraal- en Oost-Europa en zelfs voor de Australische markt. Kellogg's heeft de bedoeling drie productielijnen op te starten binnen de twee jaar. De juiste timing hangt af van de marktvraag. Elke lijn gaat gepaard met een investering van 15 miljoen euro. Voor Europa gaat het om een totaal nieuwe productie: de installaties om tapioca te verwerken, zijn voorlopig alleen in de VS actief.

 

Volgens het investeringsdossier dat werd ingediend bij de Vlaamse regering kan de productie tot een extra vaste tewerkstelling van vijftig mensen leiden. Bovenop kunnen op piekmomenten nog eens 108 interims worden aangeworven. In Mechelen stelt Kellogg's nu al zo'n 600 mensen tewerk. Ze produceren Pringles in meer dan veertig smaken voor Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top