Kellogg's opent R&D-center in Leuvense Bio-incubator

Kellogg's opent R&D-center in Leuvense Bio-incubator
The Kellogg Company, 's werelds grootste producent van ontbijtgranen, heeft maandag officieel een nieuwe R&D-faciliteit voor voedingsonderzoek geopend in de Leuvense Bio-incubator, verbonden aan de KU Leuven.

20 onderzoekers aan de slag

In de nieuwe R&D-unit zal een team van twintig Kellogg-onderzoekers zich toeleggen op de "ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten en –producten die inspelen op de wensen en noden van de consument", klinkt het bij het voedingsconcern.

 

Kellogg is één van de vele zogeheten "life sciences-bedrijven" die zich de voorbije tijd in de Leuvense regio hebben gevestigd. Deze bedrijven staan in nauw contact met de KU Leuven, het UZ Leuven, het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en het Imec (Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum). Bedoeling van de Bio-incubator is een dynamische wetenschapscluster te vormen die kennisgedreven ondernemerschap en innovatie stimuleert.

 

Pal in de kernactiviteit van de multinational

De keuze voor Leuven lag voor Kellogg's voor de hand: "Dit nieuwe partnerschap met KU Leuven is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking die de drijvende kracht zal zijn van toekomstige innovaties op vlak van voeding", aldus Margaret Bath, Senior Vice President Research, Quality and Technology van The Kellogg Company.

 

Kellogg ziet vooral brood in een nauwe samenwerking met professor Jan Delcour, die het 45 man sterke Laboratorium voor Levensmiddelenchemie en -biochemie aan de KU Leuven leidt. Het voedingsbedrijf rekent op de knowhow van het lab, dat met zijn specialisatie in tarwe, rijst en andere granen pal in de kernactiviteit van de multinational actief is.

 

"Door hier in Leuven aanwezig te zijn, heeft The Kellogg Company toegang tot een ongelooflijke verzameling talent, een uitgebreide infrastructuur en een omgeving die creatief en probleemoplossend denken stimuleert", aldus nog Margaret Bath.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alpro haalt sojabonen alleen uit Europa en Canada

19/09/2017

Alpro, de fabrikant van sojadranken, koopt zijn sojabonen nog uitsluitend bij producenten in Europa en Canada. Op die manier wil het bedrijf er zeker van zijn dat ze niet genetisch gemodificeerd zijn. Om dat doel te bereiken, heeft het ook al diverse lokale initiatieven opgestart.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe voedingsdriehoek voor de industrie?

19/09/2017

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. De aangepaste driehoek sluit beter aan bij de huidige ideeën over gezond eten, maar de voedingsindustrie vreest voor negatieve gevolgen.

Aandeel Heineken onderuit nadat Mexicanen uitstappen

19/09/2017

Het Mexicaanse Femsa, dat 15% percent van de aandelen van Heineken bezat, heeft besloten om voor 2,5 miljard aandelen van de Nederlandse brouwerijgroep te gaan verkopen. Op de beurs kreeg het aandeel meteen een flinke tik.

Zelfstandige supermarkt wil e-commerce boot niet missen

18/09/2017

E-commerce is en blijft hét magische woord in gesprekken over de toekomst van de voedingsdistributie. Zijn de zelfstandige winkeluitbaters ermee begaan? Wat verwachten ze? Weten ze wat hun moederhuizen op dat vlak aan het bekokstoven zijn?

Carrefour opent 15 nieuwe drives

18/09/2017

Supermarktketen Carrefour opent op 29 september drie nieuwe afhaalpunten voor drive.be, wat het totaal voor de maand op vijftien nieuwe 'drives' brengt. In totaal werden er sinds het begin van het jaar al 72 afhaalpunten geopend.

Bierplatform Beerwulf.com komt naar België

18/09/2017

Beerwulf, een online platform voor speciaalbieren, is voortaan ook te vinden in België. De website geeft elk van zijn 150 aangesloten brouwers een eigen pagina, waarop ze hun bieren aan een groter publiek kunnen aanbieden.

Back to top