Kellogg's opent R&D-center in Leuvense Bio-incubator

Kellogg's opent R&D-center in Leuvense Bio-incubator
The Kellogg Company, 's werelds grootste producent van ontbijtgranen, heeft maandag officieel een nieuwe R&D-faciliteit voor voedingsonderzoek geopend in de Leuvense Bio-incubator, verbonden aan de KU Leuven.

20 onderzoekers aan de slag

In de nieuwe R&D-unit zal een team van twintig Kellogg-onderzoekers zich toeleggen op de "ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten en –producten die inspelen op de wensen en noden van de consument", klinkt het bij het voedingsconcern.

 

Kellogg is één van de vele zogeheten "life sciences-bedrijven" die zich de voorbije tijd in de Leuvense regio hebben gevestigd. Deze bedrijven staan in nauw contact met de KU Leuven, het UZ Leuven, het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en het Imec (Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum). Bedoeling van de Bio-incubator is een dynamische wetenschapscluster te vormen die kennisgedreven ondernemerschap en innovatie stimuleert.

 

Pal in de kernactiviteit van de multinational

De keuze voor Leuven lag voor Kellogg's voor de hand: "Dit nieuwe partnerschap met KU Leuven is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking die de drijvende kracht zal zijn van toekomstige innovaties op vlak van voeding", aldus Margaret Bath, Senior Vice President Research, Quality and Technology van The Kellogg Company.

 

Kellogg ziet vooral brood in een nauwe samenwerking met professor Jan Delcour, die het 45 man sterke Laboratorium voor Levensmiddelenchemie en -biochemie aan de KU Leuven leidt. Het voedingsbedrijf rekent op de knowhow van het lab, dat met zijn specialisatie in tarwe, rijst en andere granen pal in de kernactiviteit van de multinational actief is.

 

"Door hier in Leuven aanwezig te zijn, heeft The Kellogg Company toegang tot een ongelooflijke verzameling talent, een uitgebreide infrastructuur en een omgeving die creatief en probleemoplossend denken stimuleert", aldus nog Margaret Bath.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Lactalis roept 12 miljoen verpakkingen babymelk terug

15/01/2018

In Frankrijk is een heus schandaal ontstaan rond babymelk van zuivelproducent Lactalis, die besmet is geraakt met salmonella. Daarbij heeft het bedrijf maar liefst 12 miljoen verpakkingen in 83 landen uit de winkelrekken moeten halen.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Johma-salades tijdelijk uit winkelrekken bij Albert Heijn

15/01/2018

Supermarktketen Albert Heijn kampt momenteel met een tekort aan Johma-salades. Producent en supermarkt komen immers niet tot een vergelijk tijdens nieuwe contractbesprekingen, waardoor Johma niet meer levert.

Back to top