Kellogg's opent R&D-center in Leuvense Bio-incubator | RetailDetail

Kellogg's opent R&D-center in Leuvense Bio-incubator

Kellogg's opent R&D-center in Leuvense Bio-incubator
The Kellogg Company, 's werelds grootste producent van ontbijtgranen, heeft maandag officieel een nieuwe R&D-faciliteit voor voedingsonderzoek geopend in de Leuvense Bio-incubator, verbonden aan de KU Leuven.

20 onderzoekers aan de slag

In de nieuwe R&D-unit zal een team van twintig Kellogg-onderzoekers zich toeleggen op de "ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten en –producten die inspelen op de wensen en noden van de consument", klinkt het bij het voedingsconcern.

 

Kellogg is één van de vele zogeheten "life sciences-bedrijven" die zich de voorbije tijd in de Leuvense regio hebben gevestigd. Deze bedrijven staan in nauw contact met de KU Leuven, het UZ Leuven, het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en het Imec (Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum). Bedoeling van de Bio-incubator is een dynamische wetenschapscluster te vormen die kennisgedreven ondernemerschap en innovatie stimuleert.

 

Pal in de kernactiviteit van de multinational

De keuze voor Leuven lag voor Kellogg's voor de hand: "Dit nieuwe partnerschap met KU Leuven is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking die de drijvende kracht zal zijn van toekomstige innovaties op vlak van voeding", aldus Margaret Bath, Senior Vice President Research, Quality and Technology van The Kellogg Company.

 

Kellogg ziet vooral brood in een nauwe samenwerking met professor Jan Delcour, die het 45 man sterke Laboratorium voor Levensmiddelenchemie en -biochemie aan de KU Leuven leidt. Het voedingsbedrijf rekent op de knowhow van het lab, dat met zijn specialisatie in tarwe, rijst en andere granen pal in de kernactiviteit van de multinational actief is.

 

"Door hier in Leuven aanwezig te zijn, heeft The Kellogg Company toegang tot een ongelooflijke verzameling talent, een uitgebreide infrastructuur en een omgeving die creatief en probleemoplossend denken stimuleert", aldus nog Margaret Bath.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.