Kleine aandeelhouders vrezen machtsgreep bij Wal-Mart | RetailDetail

Kleine aandeelhouders vrezen machtsgreep bij Wal-Mart

Kleine aandeelhouders vrezen machtsgreep bij Wal-Mart

Een aantal minderheidsaandeelhouders van de Amerikaanse warenhuisgroep Wal-Mart wordt ongerust. De stichtersfamilie Walton heeft haar belang in het concern immers opgetrokken tot meer dan 50 procent, waardoor de stem van onafhankelijken minder zwaar zal doorwegen in de raad van bestuur.

Raad van bestuur wordt uitgedund

Tien jaar geleden bezaten de Waltons nog maar 39 procent van Wal-Mart, maar door de stelselmatige inkopen van eigen aandelen is dat inmiddels gestegen tot 50,9 procent. Door het overschrijden van de drempel van 50 procent moet Wal-Mart volgens de regels van de beurs van New York nu niet langer de meerderheid van de zetels in de raad van bestuur voorbehouden voor onafhankelijke bestuurders.


Toch zegt het bedrijf dat de familie Walton momenteel niet de intentie heeft om een machtgreep te plegen. De raad van bestuur zal weliswaar krimpen van 17 naar 14 mensen, maar hij zal nog altijd bestaan uit 64 procent onafhankelijken.


Het bedrijf wordt hierin bijgetreden door een aantal analisten: “De Waltons hebben het bedrijf altijd geleid, dit verandert niets”, liet onder meer David Strasser (Janney Montgomery Scott) weten aan Bloomberg. Of dat klopt, valt af te wachten…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top