Koffie-legende Renato Bialetti overleden

Koffie-legende Renato Bialetti overleden

Renato Bialetti, de Italiaan die de achthoekige ‘Moka Express’-percolator wereldberoemd maakte, is vorige week op 93-jarige leeftijd overleden. De koffie-legende kreeg een wel heel bijzondere urne…

 

Koffiepot als urne

Renato Bialetti overleed vorige week na een lange carrière in het familiebedrijf, dat zijn vader Alfonso in 1933 had gesticht. Vader Alfonso had een soort van espressomaker uitgevonden met een heel aparte look (achthoekig, inoxkleurig),  maar de Bialetti zou pas wereldfaam verwerven dankzij zijn zoon Renato. Die bedacht in de jaren 50 grappige animatiefilmpjes rond een mannetje met een snor, gebaseerd op zijn eigen uiterlijk. Het gesmaakte figuurtje maakte al gauw zijn opwachting op de ‘pruttelkoffiepotjes’.

 

De crematie van Bialetti eergisteren ging gepaard met een bescheiden uitvaartdienst in het Noord-Italiaanse dorp Casale Corte Cerro (Piemonte). Maar de plechtigheid haalde toch de internationale media door de wel heel aparte urne waarin de as van de overledene naar het altaar werd gebracht: een grote replica van een Bialetti-koffiemaker, mét het besnorde figuurtje prominent in beeld. "Die man heeft het merk tot geschiedenis gemaakt", zei de begrafenisondernemer achteraf aan enkele Italiaanse kranten. “Dit was zijn laatste wil."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top