Koffie-legende Renato Bialetti overleden | RetailDetail

Koffie-legende Renato Bialetti overleden

Koffie-legende Renato Bialetti overleden

Renato Bialetti, de Italiaan die de achthoekige ‘Moka Express’-percolator wereldberoemd maakte, is vorige week op 93-jarige leeftijd overleden. De koffie-legende kreeg een wel heel bijzondere urne…

 

Koffiepot als urne

Renato Bialetti overleed vorige week na een lange carrière in het familiebedrijf, dat zijn vader Alfonso in 1933 had gesticht. Vader Alfonso had een soort van espressomaker uitgevonden met een heel aparte look (achthoekig, inoxkleurig),  maar de Bialetti zou pas wereldfaam verwerven dankzij zijn zoon Renato. Die bedacht in de jaren 50 grappige animatiefilmpjes rond een mannetje met een snor, gebaseerd op zijn eigen uiterlijk. Het gesmaakte figuurtje maakte al gauw zijn opwachting op de ‘pruttelkoffiepotjes’.

 

De crematie van Bialetti eergisteren ging gepaard met een bescheiden uitvaartdienst in het Noord-Italiaanse dorp Casale Corte Cerro (Piemonte). Maar de plechtigheid haalde toch de internationale media door de wel heel aparte urne waarin de as van de overledene naar het altaar werd gebracht: een grote replica van een Bialetti-koffiemaker, mét het besnorde figuurtje prominent in beeld. "Die man heeft het merk tot geschiedenis gemaakt", zei de begrafenisondernemer achteraf aan enkele Italiaanse kranten. “Dit was zijn laatste wil."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Back to top