Koffie-legende Renato Bialetti overleden | RetailDetail

Koffie-legende Renato Bialetti overleden

Koffie-legende Renato Bialetti overleden

Renato Bialetti, de Italiaan die de achthoekige ‘Moka Express’-percolator wereldberoemd maakte, is vorige week op 93-jarige leeftijd overleden. De koffie-legende kreeg een wel heel bijzondere urne…

 

Koffiepot als urne

Renato Bialetti overleed vorige week na een lange carrière in het familiebedrijf, dat zijn vader Alfonso in 1933 had gesticht. Vader Alfonso had een soort van espressomaker uitgevonden met een heel aparte look (achthoekig, inoxkleurig),  maar de Bialetti zou pas wereldfaam verwerven dankzij zijn zoon Renato. Die bedacht in de jaren 50 grappige animatiefilmpjes rond een mannetje met een snor, gebaseerd op zijn eigen uiterlijk. Het gesmaakte figuurtje maakte al gauw zijn opwachting op de ‘pruttelkoffiepotjes’.

 

De crematie van Bialetti eergisteren ging gepaard met een bescheiden uitvaartdienst in het Noord-Italiaanse dorp Casale Corte Cerro (Piemonte). Maar de plechtigheid haalde toch de internationale media door de wel heel aparte urne waarin de as van de overledene naar het altaar werd gebracht: een grote replica van een Bialetti-koffiemaker, mét het besnorde figuurtje prominent in beeld. "Die man heeft het merk tot geschiedenis gemaakt", zei de begrafenisondernemer achteraf aan enkele Italiaanse kranten. “Dit was zijn laatste wil."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".