La Lorraine neemt fabriek Le Bon Grain over

La Lorraine neemt fabriek Le Bon Grain over

La Lorraine Bakery Group heeft bekend gemaakt dat het de vestiging van het failliete Le Bon Grain in het Henegouwse Morlanwelz overneemt. De Handelsrechtbank in Charleroi heeft ondertussen het bod van La Lorraine al goedgekeurd.

Bakkerij onmiddellijk terug van start

"Er kunnen onmiddellijk 65 personeelsleden aan de slag. De site van Morlanwelz zal vanaf morgen opnieuw al haar klanten met volle vertrouwen kunnen beleveren", stelt Guido Vanherpe CEO van La Lorraine Bakery Group. "Dit is zeer goed nieuws in het vooruitzicht van de drukke eindejaarsperiode. We rekenen er verder op dat het bedrijf opnieuw kan groeien en zorgen voor bijkomende tewerkstelling in de regio."


De bakkerij in Morlanwelz is de grootste en meest moderne bakkerij van Le Bon Grain, dat vorige week de boeken neerlegde. La Lorraine ontkent wel de geruchten dat het ook een bod heeft gedaan op meerdere vestigingen in Vlaanderen. Dat dossier wordt behandeld door andere curatoren. Ook voor die bakkerijen zou er al een potentiele overnemer zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top