Lambiekbrouwer Lindemans investeert 15 miljoen euro | RetailDetail

Lambiekbrouwer Lindemans investeert 15 miljoen euro

Lambiekbrouwer Lindemans investeert 15 miljoen euro

Lambiekbrouwerij Lindemans uit Sint-Pieters-Leeuw investeert liefst vijftien miljoen euro in een nieuwe productie- en opslagruimte. Om de stijgende buitenlandse vraag op te vangen, wordt de huidige stockage-, afvul- en verpakkingscapaciteit in één klap verdubbeld.

Maximumcapaciteit bereikt 

Lindemans is al sinds 1822 actief in Vlezenbeek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Naast Oude Geuze, Oude Kriek, Geuze, Kriek en Faro brouwt het bedrijf ook fruitbieren zoals Framboise en Cassis, eveneens op basis van lambiek.

 

Met stijgend succes, want de voorbije tien jaar steeg de productie - vooral door de sterke buitenlandse vraag - van 50.000 naar 85.000 hectoliter per jaar. Tussen 2007 en 2012 zag Lindemans zijn verkoop in Europa stijgen met 63%, in Azië met liefst 318% en in Noord- en Zuid-Amerika met 20%. De brouwerij heeft daarmee echter haar maximumcapaciteit bereikt en was dus dringend toe aan uitbreiding.

 

Biertoeristen welkom

Lindemans wil nu in de oude gebouwen nog enkel flessen van 37,5 cl en 75 cl afvullen; de 25 cl-flessen verhuizen naar de nieuwbouw. "De uitbreiding is ook noodzakelijk om meer lambiek te kunnen stockeren", zegt Jan Delcour, voorzitter van de Raad van Bestuur "Wij willen namelijk niet afwijken van het traditionele brouwproces, dat door de lange gisting en het rijpingsproces veel ruimte in beslag neemt."


"Het produceren van lambiek is alleen in de winter mogelijk. De consumptie en dus ook de verkoop vinden dan weer vooral tijdens de warme maanden van het jaar plaats. Bijgevolg moet bijna de volledige jaarproductie in goede omstandigheden kunnen worden gestockeerd."

 

De nieuwbouw zal voorts plaats bieden aan de kwaliteitscontroledienst en enkele kantoren. Al speelt Lindemans tegelijk ook in op het toenemende "biertoerisme": in de nieuwbouw komt namelijk ook een ontvangstruimte voor 100 personen. De nieuwbouw zal volgens de huidige planning tegen april 2014 operationeel zijn. De brouwerij zal dan 15 tot 20 extra voltijdse medewerkers aantrekken.Op dit ogenblik telt het familiebedrijf 25 werknemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.