Lambiekbrouwer Lindemans investeert 15 miljoen euro

Lambiekbrouwer Lindemans investeert 15 miljoen euro

Lambiekbrouwerij Lindemans uit Sint-Pieters-Leeuw investeert liefst vijftien miljoen euro in een nieuwe productie- en opslagruimte. Om de stijgende buitenlandse vraag op te vangen, wordt de huidige stockage-, afvul- en verpakkingscapaciteit in één klap verdubbeld.

Maximumcapaciteit bereikt 

Lindemans is al sinds 1822 actief in Vlezenbeek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Naast Oude Geuze, Oude Kriek, Geuze, Kriek en Faro brouwt het bedrijf ook fruitbieren zoals Framboise en Cassis, eveneens op basis van lambiek.

 

Met stijgend succes, want de voorbije tien jaar steeg de productie - vooral door de sterke buitenlandse vraag - van 50.000 naar 85.000 hectoliter per jaar. Tussen 2007 en 2012 zag Lindemans zijn verkoop in Europa stijgen met 63%, in Azië met liefst 318% en in Noord- en Zuid-Amerika met 20%. De brouwerij heeft daarmee echter haar maximumcapaciteit bereikt en was dus dringend toe aan uitbreiding.

 

Biertoeristen welkom

Lindemans wil nu in de oude gebouwen nog enkel flessen van 37,5 cl en 75 cl afvullen; de 25 cl-flessen verhuizen naar de nieuwbouw. "De uitbreiding is ook noodzakelijk om meer lambiek te kunnen stockeren", zegt Jan Delcour, voorzitter van de Raad van Bestuur "Wij willen namelijk niet afwijken van het traditionele brouwproces, dat door de lange gisting en het rijpingsproces veel ruimte in beslag neemt."


"Het produceren van lambiek is alleen in de winter mogelijk. De consumptie en dus ook de verkoop vinden dan weer vooral tijdens de warme maanden van het jaar plaats. Bijgevolg moet bijna de volledige jaarproductie in goede omstandigheden kunnen worden gestockeerd."

 

De nieuwbouw zal voorts plaats bieden aan de kwaliteitscontroledienst en enkele kantoren. Al speelt Lindemans tegelijk ook in op het toenemende "biertoerisme": in de nieuwbouw komt namelijk ook een ontvangstruimte voor 100 personen. De nieuwbouw zal volgens de huidige planning tegen april 2014 operationeel zijn. De brouwerij zal dan 15 tot 20 extra voltijdse medewerkers aantrekken.Op dit ogenblik telt het familiebedrijf 25 werknemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top