Le Pain Quotidien krijgt Belgisch-Amerikaanse award

Le Pain Quotidien krijgt Belgisch-Amerikaanse award

Le Pain QuotidienDe Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel BelCham heeft op 5 november in de Harvard University Club in New York broodjesketen Le Pain Quotidien van onze landgenoot Vincent Herbert gelauwerd met de "Belgisch-Amerikaanse Enterpreneurship Award 2011".

Ruim 150 vestigingen, waarvan 52 in de VS

21 jaar na de opening van de eerste zaak, in de hippe Brusselse Dansaertstraat, telt Le Pain Quotidien al meer dan 150 vestigingen - waarvan 26 in België en 52 in de Verenigde Staten. De keten hoopt dit jaar zijn omzet met een kwart te zien groeien tot 194 miljoen euro. De eerste Amerikaanse Pain Quot' (zoals fans de keten gemoedelijk noemen) opende in 1997 de deuren in hartje Manhattan.

Illustere voorgangers

Het was de derde keer dat de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel de prijs uitreikte aan een Belgisch bedrijf dat in de VS successen boekt. De jury bestond uit Michel Moortgat, de CEO van brouwerij Duvel-Moortgat (die vorig jaar de prestigieuze prijs won), professor Hans Crijns van de Vlerick Management School en Guillaume Bastiaens, de voormalige topman van de Amerikaanse voedingsreus Cargill. In 2009 ging de allereerste Entrepreneurship Award naar Univeg Hot Cuisine America.

Le Pain QuotidienDe Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel BelCham heeft op 5 november in de Harvard University Club in New York broodjesketen Le Pain Quotidien van onze landgenoot Vincent Herbert gelauwerd met de "Belgisch-Amerikaanse Enterpreneurship Award 2011".

Ruim 150 vestigingen, waarvan 52 in de VS

21 jaar na de opening van de eerste zaak, in de hippe Brusselse Dansaertstraat, telt Le Pain Quotidien al meer dan 150 vestigingen - waarvan 26 in België en 52 in de Verenigde Staten. De keten hoopt dit jaar zijn omzet met een kwart te zien groeien tot 194 miljoen euro. De eerste Amerikaanse Pain Quot' (zoals fans de keten gemoedelijk noemen) opende in 1997 de deuren in hartje Manhattan.

Illustere voorgangers

Het was de derde keer dat de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel de prijs uitreikte aan een Belgisch bedrijf dat in de VS successen boekt. De jury bestond uit Michel Moortgat, de CEO van brouwerij Duvel-Moortgat (die vorig jaar de prestigieuze prijs won), professor Hans Crijns van de Vlerick Management School en Guillaume Bastiaens, de voormalige topman van de Amerikaanse voedingsreus Cargill. In 2009 ging de allereerste Entrepreneurship Award naar Univeg Hot Cuisine America.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top