Le Pain Quotidien krijgt Belgisch-Amerikaanse award

Le Pain Quotidien krijgt Belgisch-Amerikaanse award

Le Pain QuotidienDe Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel BelCham heeft op 5 november in de Harvard University Club in New York broodjesketen Le Pain Quotidien van onze landgenoot Vincent Herbert gelauwerd met de "Belgisch-Amerikaanse Enterpreneurship Award 2011".

Ruim 150 vestigingen, waarvan 52 in de VS

21 jaar na de opening van de eerste zaak, in de hippe Brusselse Dansaertstraat, telt Le Pain Quotidien al meer dan 150 vestigingen - waarvan 26 in België en 52 in de Verenigde Staten. De keten hoopt dit jaar zijn omzet met een kwart te zien groeien tot 194 miljoen euro. De eerste Amerikaanse Pain Quot' (zoals fans de keten gemoedelijk noemen) opende in 1997 de deuren in hartje Manhattan.

Illustere voorgangers

Het was de derde keer dat de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel de prijs uitreikte aan een Belgisch bedrijf dat in de VS successen boekt. De jury bestond uit Michel Moortgat, de CEO van brouwerij Duvel-Moortgat (die vorig jaar de prestigieuze prijs won), professor Hans Crijns van de Vlerick Management School en Guillaume Bastiaens, de voormalige topman van de Amerikaanse voedingsreus Cargill. In 2009 ging de allereerste Entrepreneurship Award naar Univeg Hot Cuisine America.

Le Pain QuotidienDe Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel BelCham heeft op 5 november in de Harvard University Club in New York broodjesketen Le Pain Quotidien van onze landgenoot Vincent Herbert gelauwerd met de "Belgisch-Amerikaanse Enterpreneurship Award 2011".

Ruim 150 vestigingen, waarvan 52 in de VS

21 jaar na de opening van de eerste zaak, in de hippe Brusselse Dansaertstraat, telt Le Pain Quotidien al meer dan 150 vestigingen - waarvan 26 in België en 52 in de Verenigde Staten. De keten hoopt dit jaar zijn omzet met een kwart te zien groeien tot 194 miljoen euro. De eerste Amerikaanse Pain Quot' (zoals fans de keten gemoedelijk noemen) opende in 1997 de deuren in hartje Manhattan.

Illustere voorgangers

Het was de derde keer dat de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel de prijs uitreikte aan een Belgisch bedrijf dat in de VS successen boekt. De jury bestond uit Michel Moortgat, de CEO van brouwerij Duvel-Moortgat (die vorig jaar de prestigieuze prijs won), professor Hans Crijns van de Vlerick Management School en Guillaume Bastiaens, de voormalige topman van de Amerikaanse voedingsreus Cargill. In 2009 ging de allereerste Entrepreneurship Award naar Univeg Hot Cuisine America.

Tags: