Lidl volgt Aldi-voorbeeld in VS | RetailDetail

Lidl volgt Aldi-voorbeeld in VS

Lidl volgt Aldi-voorbeeld in VS

De kans is groot dat Lidl in 2015 in de VS van start gaat, volgens het pad dat land- en branchegenoot Aldi reeds heeft bewandeld: beginnen aan de Oostkust met winkels met een beperkt gamma van goedkope producten, gevestigd in de omgeving van grote retailers.

"Aldi kopiëren is veiliger"

Formeel voert Lidl nog een haalbaarheidsstudie over het betreden van de Amerikaanse markt uit, die eind 2014 of begin 2015 wordt afgerond. Volgens directeur Matthias Queck van Planet Retail is de beslissing niettemin al gevallen en zal de Duitse distributeur effectief van start gaan in de VS. De bedoeling is om in 2015 al honderd winkels te openen.

 

"Het kopiëren van Aldi, dat al sinds 1976 in de VS actief is, is daarbij veel veiliger dan zelf een concept te gaan uittesten in een markt die men nog niet kent", aldus Queck. Bovendien kan het moment nu rijp zijn om op de Amerikaanse markt actief te worden met het discountconcept.

 

VS nodig om te blijven groeien

Door de crisis wordt discount er niet langer aanzien als 'alternatief'. Er is bovendien nog niet zoveel concurrentie in het segment van de 'warenhuizen met een beperkt assortiment'.

 

De uitbreiding naar de VS wordt overigens stilaan een noodzaak voor Lidl om verder te groeien: in 26 Europese markten wordt immers stilaan het saturatiepunt bereikt. Voor een nieuwe langetermijnontwikkeling is de opening van nieuwe markten nodig. De VS zouden daarbij voorrang krijgen op markten als Rusland, Turkije en Brazilië, wegens een grotere politieke stabiliteit en rechtszekerheid.

 

In 2003 had het concern nog plannen om in Canada actief te worden, maar die werden afgeblazen, mede omdat het moeilijk was om goed vastgoed in handen te krijgen. Wellicht daarom wordt de huidige studie van de Amerikaanse markt uitgevoerd onder leiding van algemeen directeur Kenneth McGrath van Lidl Ierland en diens vastgoeddirecteur Kevin Proctor.

 

Concurrent Aldi heeft al 1.500 vestigingen onder eigen naam en onder de naam van Trader Joe's in de VS.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.