Lokale voedingswinkels scoren dankzij winterprik

Lokale voedingswinkels scoren dankzij winterprik
Het voorbije weekend zagen de lokale voedingswinkels hun omzet met gemiddeld 12% stijgen. De buurtwinkels varen dus wel bij de koudegolf die nu ook ons land in de ban houdt. Dat blijkt alvast uit een bevraging van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 377 voedingswinkels.

"Voor veel mensen is winter haast synoniem voor ellende, maar buurtwinkels varen er wel bij", aldus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Aangezien heel wat mensen de auto aan de kant laten wanneer het echt niet moet, kregen deze winkels vooral afgelopen weekend meer volk over de vloer. Ten opzichte van een normaal weekend steeg de omzet van lokale voedingswinkels met gemiddeld 12%." Het zou overigens nog de hele week erg koud blijven, dus mogen de lokale voedingszaken ook de komende dagen extra klanten verwachten.

 

De zelfstandigenorganisatie ziet in de winterprik overigens ook een opportuniteit op de langere termijn en hoopt alvast dat de klanten die nu voor het eerst van het aanbod van de buurtwinkel hebben geproefd, de komende maanden wat vaker zullen terugkeren. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top