Londense brouwer in handen van AB InBev | RetailDetail

Londense brouwer in handen van AB InBev

Londense brouwer in handen van AB InBev

AB InBev is na de geplande overname van SABMiller nog niet van plan om te stoppen met uitbreiden. Het heeft nu immers ook de kleine Londense brouwerij Camden Town overgenomen. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Plannen voor tweede brouwerij

De Londense brouwerij Camden Town maakt bieren, zoals Hells Lager en Gentleman's Wit, en stelt momenteel slechts 95 mensen te werk. Dit jaar verkocht het ongeveer 12 miljoen 'pints'. Dat is klein bier vergeleken met de overname van SABMiller.


Camden Town Brewery werd in 2010 opgericht door de uitbater van de The Horseshoe pub in Hampstead. De brouwerij ging toen van start met slechts drie werknemers. Momenteel zijn de bieren te vinden op meer dan 1.000 locaties. Naast het Verenigd Koninkrijk worden ze ook verkocht in Zweden, Japan en Australië.


Camden Town Brewery wist eerder al flink wat geld binnen te halen dankzij een crowdfunding campagne en is van plan om een tweede brouwerij neer te poten in Londen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken

20/02/2018

AB InBev pakt uit met een ongewone marketingstunt: succesmerk Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken. Om de Rode Duivels te "steunen" op het WK voetbal (of, er een graantje van mee te pikken) heet het merk tot deze zomer Belgium. 

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Back to top