Londense brouwer in handen van AB InBev

Londense brouwer in handen van AB InBev

AB InBev is na de geplande overname van SABMiller nog niet van plan om te stoppen met uitbreiden. Het heeft nu immers ook de kleine Londense brouwerij Camden Town overgenomen. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Plannen voor tweede brouwerij

De Londense brouwerij Camden Town maakt bieren, zoals Hells Lager en Gentleman's Wit, en stelt momenteel slechts 95 mensen te werk. Dit jaar verkocht het ongeveer 12 miljoen 'pints'. Dat is klein bier vergeleken met de overname van SABMiller.


Camden Town Brewery werd in 2010 opgericht door de uitbater van de The Horseshoe pub in Hampstead. De brouwerij ging toen van start met slechts drie werknemers. Momenteel zijn de bieren te vinden op meer dan 1.000 locaties. Naast het Verenigd Koninkrijk worden ze ook verkocht in Zweden, Japan en Australië.


Camden Town Brewery wist eerder al flink wat geld binnen te halen dankzij een crowdfunding campagne en is van plan om een tweede brouwerij neer te poten in Londen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Maar de druk op de Halse supermarktketen stijgt wel.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

Back to top