Londense brouwer in handen van AB InBev

Londense brouwer in handen van AB InBev

AB InBev is na de geplande overname van SABMiller nog niet van plan om te stoppen met uitbreiden. Het heeft nu immers ook de kleine Londense brouwerij Camden Town overgenomen. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Plannen voor tweede brouwerij

De Londense brouwerij Camden Town maakt bieren, zoals Hells Lager en Gentleman's Wit, en stelt momenteel slechts 95 mensen te werk. Dit jaar verkocht het ongeveer 12 miljoen 'pints'. Dat is klein bier vergeleken met de overname van SABMiller.


Camden Town Brewery werd in 2010 opgericht door de uitbater van de The Horseshoe pub in Hampstead. De brouwerij ging toen van start met slechts drie werknemers. Momenteel zijn de bieren te vinden op meer dan 1.000 locaties. Naast het Verenigd Koninkrijk worden ze ook verkocht in Zweden, Japan en Australië.


Camden Town Brewery wist eerder al flink wat geld binnen te halen dankzij een crowdfunding campagne en is van plan om een tweede brouwerij neer te poten in Londen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top