Londense brouwer in handen van AB InBev | RetailDetail

Londense brouwer in handen van AB InBev

Londense brouwer in handen van AB InBev

AB InBev is na de geplande overname van SABMiller nog niet van plan om te stoppen met uitbreiden. Het heeft nu immers ook de kleine Londense brouwerij Camden Town overgenomen. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Plannen voor tweede brouwerij

De Londense brouwerij Camden Town maakt bieren, zoals Hells Lager en Gentleman's Wit, en stelt momenteel slechts 95 mensen te werk. Dit jaar verkocht het ongeveer 12 miljoen 'pints'. Dat is klein bier vergeleken met de overname van SABMiller.


Camden Town Brewery werd in 2010 opgericht door de uitbater van de The Horseshoe pub in Hampstead. De brouwerij ging toen van start met slechts drie werknemers. Momenteel zijn de bieren te vinden op meer dan 1.000 locaties. Naast het Verenigd Koninkrijk worden ze ook verkocht in Zweden, Japan en Australië.


Camden Town Brewery wist eerder al flink wat geld binnen te halen dankzij een crowdfunding campagne en is van plan om een tweede brouwerij neer te poten in Londen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.