Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Het Belgische koekjesbedrijf Lotus Bakeries neemt het Britse Urban Fresh Foods over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gezonde snacks op basis van fruit en natuurlijke ingrediënten.

94 miljoen euro

Urban Fresh Foods verkoopt zijn snoepjes onder de merknamen BEAR en Urban Fruit en is goed voor een omzet van ongeveer 27 miljoen pond (37,2 miljoen euro). De laatste jaren kende het bovendien een groei van gemiddeld 50 procent. Lotus zal circa 94 miljoen euro betalen voor Urban Frsh Foods, goed voor 14 keer de winst voor belastingen van het bedrijf.


"De missie van Lotus is om het juiste product en merk aan te kunnen bieden aan elke klant, zowel in het traditionele als het gezonde segment van tussendoortjes", zegt CEO van Lotus Bakeries, Jan Boone. "Daarom ben ik vandaag zeer trots dat we deze mooie merken aan ons aanbod van gezonde tussendoortjes kunnen toevoegen."


Het is de tweede keer op korte tijd dat Lotus investeert in een Britse producent van gezonde snacks. In augustus nam het ook al sectorgenoot Natural Balance Foods over. Dat bedrijf staat vooral bekend voor zijn gezonde Nākd-koekjes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Onlineverkoop FMCG verder in de lift

22/11/2017

Volgens nieuwe cijfers van Kantar Worldpanel groeien online boodschappen met 30%, terwijl de totale markt met slechts 1,3% vooruitgaat. E-commerce heeft nu een aandeel van 4,6% in FMCG. Tegen 2025 zal dat 10% zijn, goed voor 145 miljard euro.

Nestlé denkt aan overname Hain Celestial

22/11/2017

Nestlé zou interesse hebben in een overname van Hain Celestial, een Amerikaanse voedingsbedrijf dat zich richt op de productie van natuurlijke en vegetarische voeding. De waarde van het bedrijf wordt op ongeveer 3,5 miljard euro geschat.

Schotland voert als eerste minimumprijs in voor alcohol

21/11/2017

Schotland heeft een wereldprimeur te pakken, want het mag eindelijk een minimumprijs voor alcohol invoeren. De wet werd in 2012 al goedgekeurd, maar werd sindsdien tegengehouden door de whiskystokers.

Europa keurt bio-hervorming goed, België onthoudt zich

21/11/2017

De Europese Commissie heeft nieuwe regels goedgekeurd om biologische landbouw in Europa te vereenvoudigen. De wetgeving treedt vanaf juli 2020 in werking. Belgische politici konden geen overeenstemming bereiken en daarom onthield ons land zich.

Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een geslaagd testproject in de hypermarkt van Carrefour in Bierges, aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market in eigen beheer vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Back to top