Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over | RetailDetail

Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Het Belgische koekjesbedrijf Lotus Bakeries neemt het Britse Urban Fresh Foods over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gezonde snacks op basis van fruit en natuurlijke ingrediënten.

94 miljoen euro

Urban Fresh Foods verkoopt zijn snoepjes onder de merknamen BEAR en Urban Fruit en is goed voor een omzet van ongeveer 27 miljoen pond (37,2 miljoen euro). De laatste jaren kende het bovendien een groei van gemiddeld 50 procent. Lotus zal circa 94 miljoen euro betalen voor Urban Frsh Foods, goed voor 14 keer de winst voor belastingen van het bedrijf.


"De missie van Lotus is om het juiste product en merk aan te kunnen bieden aan elke klant, zowel in het traditionele als het gezonde segment van tussendoortjes", zegt CEO van Lotus Bakeries, Jan Boone. "Daarom ben ik vandaag zeer trots dat we deze mooie merken aan ons aanbod van gezonde tussendoortjes kunnen toevoegen."


Het is de tweede keer op korte tijd dat Lotus investeert in een Britse producent van gezonde snacks. In augustus nam het ook al sectorgenoot Natural Balance Foods over. Dat bedrijf staat vooral bekend voor zijn gezonde Nākd-koekjes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top