Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Het Belgische koekjesbedrijf Lotus Bakeries neemt het Britse Urban Fresh Foods over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gezonde snacks op basis van fruit en natuurlijke ingrediënten.

94 miljoen euro

Urban Fresh Foods verkoopt zijn snoepjes onder de merknamen BEAR en Urban Fruit en is goed voor een omzet van ongeveer 27 miljoen pond (37,2 miljoen euro). De laatste jaren kende het bovendien een groei van gemiddeld 50 procent. Lotus zal circa 94 miljoen euro betalen voor Urban Frsh Foods, goed voor 14 keer de winst voor belastingen van het bedrijf.


"De missie van Lotus is om het juiste product en merk aan te kunnen bieden aan elke klant, zowel in het traditionele als het gezonde segment van tussendoortjes", zegt CEO van Lotus Bakeries, Jan Boone. "Daarom ben ik vandaag zeer trots dat we deze mooie merken aan ons aanbod van gezonde tussendoortjes kunnen toevoegen."


Het is de tweede keer op korte tijd dat Lotus investeert in een Britse producent van gezonde snacks. In augustus nam het ook al sectorgenoot Natural Balance Foods over. Dat bedrijf staat vooral bekend voor zijn gezonde Nākd-koekjes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top