Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Lotus neemt opnieuw Brits snoepbedrijf over

Het Belgische koekjesbedrijf Lotus Bakeries neemt het Britse Urban Fresh Foods over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gezonde snacks op basis van fruit en natuurlijke ingrediënten.

94 miljoen euro

Urban Fresh Foods verkoopt zijn snoepjes onder de merknamen BEAR en Urban Fruit en is goed voor een omzet van ongeveer 27 miljoen pond (37,2 miljoen euro). De laatste jaren kende het bovendien een groei van gemiddeld 50 procent. Lotus zal circa 94 miljoen euro betalen voor Urban Frsh Foods, goed voor 14 keer de winst voor belastingen van het bedrijf.


"De missie van Lotus is om het juiste product en merk aan te kunnen bieden aan elke klant, zowel in het traditionele als het gezonde segment van tussendoortjes", zegt CEO van Lotus Bakeries, Jan Boone. "Daarom ben ik vandaag zeer trots dat we deze mooie merken aan ons aanbod van gezonde tussendoortjes kunnen toevoegen."


Het is de tweede keer op korte tijd dat Lotus investeert in een Britse producent van gezonde snacks. In augustus nam het ook al sectorgenoot Natural Balance Foods over. Dat bedrijf staat vooral bekend voor zijn gezonde Nākd-koekjes.

Tags: