LS travel retail brengt EXKi naar treinstation Brugge

LS travel retail brengt EXKi naar treinstation Brugge

Samen met LS travel retail opent EXKi op 4 juni in het station van Brugge een nieuw restaurant. De nieuwe vestiging van de "gezonde fastfood"-keten zal een oppervlakte hebben van 160 m² en plaats bieden aan ruim 75 gasten.

Al 70 restaurants in vier landen

Het Belgische EXKi, in 2001 opgericht door Frédéric Rouvez, Nicolas Steisel en Arnaud de Meeûs, telt intussen al 70 restaurants in België, Frankrijk, Luxemburg en Italië. De keten telt 752 medewerkers en draait een jaaromzet van 72 miljoen euro.

 

EXKi differentieert zich van andere fastfoodketens door de klemtoon te leggen op gezonde en evenwichtige recepten die bereid zijn met natuurlijke en verse ingrediënten. De groep werkt daartoe onder meer samen met groentenkok Frank Fol.

 

Innovatie en diversificatie

De komst van EXKi naar Brugge past in de diversificatiestrategie die "LS travel retail", 's werelds tweede grootste "travel retail-operator", momenteel uitrolt binnen haar travelnetwerken, buurtwinkels, hospitalen en luchthavens. De operator gaat daarbij op zoek naar "innoverende en diversifiërende concepten".

 

In dat kader opende LS travel retail benelux in de Brusselse City 2-shopping begin mei nog een Hopdog, de keten van "gezonde en originele hotdogs" uit New York. Het is de tweede Hopdog in ons land, na die in de Brusselse Kleerkopersstraat die open ging op 1 september 2011. Daarnaast stelt LS travel retail dit jaar nog de opening van nieuwe Hubiz-vestigingen (onder meer in metro Rogier Brussel) en twee Léonidas-cafés in het vooruitzicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever reorganiseert Field Sales-team in België

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar Retail Field Sales-team, de winkelvertegenwoordigers van de FMCG-producent. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Back to top