Luc Rogge stopt als directeur-generaal Colruyt

Luc Rogge stopt als directeur-generaal Colruyt

Op maandag 20 januari 2014 neemt Luc Rogge afscheid als directeur-generaal van Colruyt. COO Frans Colruyt zal de meeste van zijn taken, bestaande uit de bevoegheid over de formules Colruyt, Okay en Bio-Planet, tijdelijk overnemen.

In stilte op pensioen

Hoewel Luc Rogge de beslissing over zijn afscheid al heel wat maanden geleden genomen had, wordt het nieuws van zijn vertrek pas vandaag bekendgemaakt. “Ik ben de firma dankbaar voor de vele rijke ervaringen die ik hier heb opgedaan. Ik ben ook blij om wat ik samen met tal van collega’s heb kunnen opbouwen,” laat Luc Rogge weten: “Vandaag geef ik vol vertrouwen de fakkel aan hen door.”

 

Tijdens zijn loopbaan bij Colruyt Groep doorliep Rogge tal van leidinggevende functies. In 1978 ging hij bij Colruyt Group aan de slag als IT-specialist, maar was ook achtereenvolgens gerant van een Colruyt-winkel, personeelsdirecteur, directeur van het vleesverwerkende bedrijf Vlevico en directeur logistiek. In 1996 werd hij directeur-generaal voor Colruyt, OKay en Bio-Planet. Rogge is ook al jaren lid van de Directieraad van Colruyt Group.

 

Frans Colruyt neemt taken over

Het gros van zijn takenpakket wordt overgenomen door COO Retail Frans Colruyt, die alle retailactiviteiten van Colruyt Group aanstuurt en waar Rogge reeds aan diende te rapporteren. Die oplossing is wel maar tijdelijk; wat over een jaar met de functie gebeurt is op dit moment nog niet duidleijk.

 

“Ik wens Luc in de eerste plaats een welverdiend pensioen toe, en wil hem in naam van elk van de meer dan 25.000 medewerkers bedanken voor zijn jarenlange inzet voor Colruyt,” aldus Frans Colruyt. “Nu Luc vertrekt, zal ik ongeveer 1 jaar zijn functie van directeur-generaal Colruyt en de bijhorende taken overnemen. Zo wil ik nog meer voeling krijgen met de grootste activiteit van de groep, de Colruyt-formule.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top