Lunch Garden doet het voortaan met Piet Huysentruyt

Lunch Garden doet het voortaan met Piet Huysentruyt

Lunch Garden, de Belgische keten die sinds vorig jaar bezig is met een grootschalige vernieuwingsoperatie in zijn 61 familierestaurants, schakelt een versnelling hoger. Vanaf 1 mei werkt de restaurantketen exclusief samen met Kookeiland. De populaire tv-kok Piet Huysentruyt zal samen met Brusseleir Albert Verdeyen en jong aanstormend talent Mitch Coldenhoff de komende maanden een nieuwe wind doen waaien door de Lunch Garden-keukens.

Coachen en adviseren

De drie getalenteerde koks zullen het hele assortiment onder handen nemen. Stap voor stap zullen ze alle gerechten toetsen aan de huidige markttrends en ze aanpassen aan de verwachtingen van de klanten. En uiteraard zullen de chefs ook een aantal nieuwe en verrassende maaltijden ontwikkelen, exclusief voor Lunch Garden.


“Een restaurant moet met meer rekening houden dan enkel het koken. De gerechten moeten er tegelijk aantrekkelijk uitzien en de klanten moeten met de glimlach worden bediend. Wij zullen dit hele proces van nabij bekijken en indien nodig hier en daar advies geven. De bedoeling is vooral informatie uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen”, aldus Piet Huysentruyt. Daartoe zullen de koks en hun team tijdens een informatiedag in alle 61 Belgische vestigingen de medewerkers met raad en daad bijstaan.

Van toevallige ontmoeting naar business

De hele actie moet Lunch Garden weer op de kaart zetten en de reputatie van de keten versterken. Er komt dan ook een grootse reclamecampagne. En dan zijn bekende chefs altijd een pluspunt.


Toch begon het allemaal eerder toevallig, vertelt Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden (en in een vorig leven nog actief bij Quick): “In september 2010 sloeg Lunch Garden de handen in elkaar met de Brailleliga in het kader van hun jaarlijkse preventiecampagne. Zij werkten toen samen met een aantal bekende koks. Op de persconferentie kwam ik in contact met Albert Verdeyen, een sympathieke Brusselse kok. Ik wilde al langer iets doen met bekende chefs en dit was een uitgelezen kans. Na een eerste contact werd een afspraak vastgelegd met Kookeiland en zo ging de bal aan het rollen.”

 

Lunch Garden, de Belgische keten die sinds vorig jaar bezig is met een grootschalige vernieuwingsoperatie in zijn 61 familierestaurants, schakelt een versnelling hoger. Vanaf 1 mei werkt de restaurantketen exclusief samen met Kookeiland. De populaire tv-kok Piet Huysentruyt zal samen met Brusseleir Albert Verdeyen en jong aanstormend talent Mitch Coldenhoff de komende maanden een nieuwe wind doen waaien door de Lunch Garden-keukens.

Coachen en adviseren

De drie getalenteerde koks zullen het hele assortiment onder handen nemen. Stap voor stap zullen ze alle gerechten toetsen aan de huidige markttrends en ze aanpassen aan de verwachtingen van de klanten. En uiteraard zullen de chefs ook een aantal nieuwe en verrassende maaltijden ontwikkelen, exclusief voor Lunch Garden.


“Een restaurant moet met meer rekening houden dan enkel het koken. De gerechten moeten er tegelijk aantrekkelijk uitzien en de klanten moeten met de glimlach worden bediend. Wij zullen dit hele proces van nabij bekijken en indien nodig hier en daar advies geven. De bedoeling is vooral informatie uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen”, aldus Piet Huysentruyt. Daartoe zullen de koks en hun team tijdens een informatiedag in alle 61 Belgische vestigingen de medewerkers met raad en daad bijstaan.

Van toevallige ontmoeting naar business

De hele actie moet Lunch Garden weer op de kaart zetten en de reputatie van de keten versterken. Er komt dan ook een grootse reclamecampagne. En dan zijn bekende chefs altijd een pluspunt.


Toch begon het allemaal eerder toevallig, vertelt Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden (en in een vorig leven nog actief bij Quick): “In september 2010 sloeg Lunch Garden de handen in elkaar met de Brailleliga in het kader van hun jaarlijkse preventiecampagne. Zij werkten toen samen met een aantal bekende koks. Op de persconferentie kwam ik in contact met Albert Verdeyen, een sympathieke Brusselse kok. Ik wilde al langer iets doen met bekende chefs en dit was een uitgelezen kans. Na een eerste contact werd een afspraak vastgelegd met Kookeiland en zo ging de bal aan het rollen.”

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Belgische boeren telen nu ook soja

29/06/2017

Voor het eerst zijn er in Vlaanderen boeren die soja commercieel telen. Daar is een testfase van maar liefst vier jaar aan voorafgegaan. Dit jaar zullen vijf boeren aan de slag gaan met het gewas, dat steeds meer gebruikt wordt in de voedingsindustrie.

Britse online supermarkt test zelfrijdende bezorgauto

29/06/2017

Ocado, een Britse online supermarkt, is een eerste proefproject gestart met een zelfrijdende auto die de bestellingen bij de klant thuis bezorgt. In de auto, met plaats voor acht bestellingen, rijden voor de veiligheid wel nog twee mensen mee.

Biodrankje Honest organiseert ‘eerlijke’ pop-upmarkt

29/06/2017

Deze zomer wordt in Antwerpen, Gent en Luik tijdens drie weekends de Honest Summer Market georganiseerd. Dat is een initiatief van biodrankje Honest, dat verschillende ‘eerlijke’ ondernemers samengebrengt.

Carrefour zet beursgang Braziliaanse tak in gang

29/06/2017

Het Franse supermarktbedrijf Carrefour heeft de eerste stappen gezet voor de beursgang van zijn Braziliaanse tak. Carrefour hoopt met de beursgang ongeveer 4,5 tot 5,6 miljard Braziliaanse reais (1,2 tot 1,5 miljard euro) binnen te halen.

"Capri-Sun is geen drankje voor kinderen"

29/06/2017

Voedselwaakhond Foodwatch France heeft aan Coca-Cola European Partners gevraagd om de marketing rond het drankje Capri-Sun niet langer op kinderen te richten. Volgens de organisatie is het drankje immers helemaal niet gezond voor kinderen. 

Nestlé wil 18 miljard euro aandelen terugkopen

29/06/2017

Het Zwitserse Nestlé wil voor 20 miljard Zwitserse frank (18,3 miljard euro) aan eigen aandelen terugkopen. Dat doet het slechts dagen nadat een nieuwe aandeelhouder het bedrijf daartoe aanmoedigde.

Back to top