Lunch Garden in Olen "eerste nieuwe opening sinds 2008"

 Lunch Garden in Olen "eerste nieuwe opening sinds 2008"

Vorige week opende Lunch Garden, de Belgische keten van zelfbedieningsrestaurants die zich bij voorkeur in winkelparken of in de schaduw van grote retailers vestigt, in het nieuwe Shopping Park Olen zijn "eerste nieuwe vestiging sinds 2008". De keten kondigde meteen nog de komst van een nieuw restaurant in Messancy (provincie Luxemburg) aan vóór het einde van het jaar en wil de komende vier jaar acht tot tien nieuwe vestingen openen.

Volop renoveren...

Niet dat ze bij Lunch Garden stil hebben gezeten: behalve een opgemerkte deal met "SOS" Piet Huysentruyt stond 2011 volledig in het teken van de renovatie van bestaande vestigingen. Liefst twaalf kregen er dit jaar een totaal nieuw jasje aangemeten en heropenden met een moderner interieur en een wifizone. "Per jaar plannen we 10 tot 12 zaken te vernieuwen, zodat in vier jaar tijd alle 63 Lunch Gardens gerenoveerd moeten zijn", maakt Annick Van Overstraeten, CEO van de restaurantketen, zich sterk.

...en rustig aan uitbreiden

"Na een renovatiegolf volgt nu de opening van nieuwe restaurants", vervolgt de CEO van Lunch Garden, dat plannen heeft om de komende vier jaar acht tot tien nieuwe vestigingen te openen in ons land. "Dit maakt integraal deel uit van de nieuwe bedrijfsstrategie, die sinds 2010 werd ingevoerd. De opening van het restaurant in Messancy in december zou het mogelijk moeten maken het jaar met een positieve noot af te sluiten." 

 

In 2009 boekte de keten volgens de TrendsTop 30.000 nog een verlies van 22,6 miljoen euro op een omzet van 87,8 miljoen. Met die omzet is Lunch Garden wel ruim de grootste restaurantketen van ons land.

 

Het nieuwe restaurant in Olen heeft een oppervlakte van 932 m² en een groot terras. In het zelfbedieningsrestaurant, dat plaats biedt aan 250 tot 260 gasten, werken 16 mensen.

 

Vorige week opende Lunch Garden, de Belgische keten van zelfbedieningsrestaurants die zich bij voorkeur in winkelparken of in de schaduw van grote retailers vestigt, in het nieuwe Shopping Park Olen zijn "eerste nieuwe vestiging sinds 2008". De keten kondigde meteen nog de komst van een nieuw restaurant in Messancy (provincie Luxemburg) aan vóór het einde van het jaar en wil de komende vier jaar acht tot tien nieuwe vestingen openen.

Volop renoveren...

Niet dat ze bij Lunch Garden stil hebben gezeten: behalve een opgemerkte deal met "SOS" Piet Huysentruyt stond 2011 volledig in het teken van de renovatie van bestaande vestigingen. Liefst twaalf kregen er dit jaar een totaal nieuw jasje aangemeten en heropenden met een moderner interieur en een wifizone. "Per jaar plannen we 10 tot 12 zaken te vernieuwen, zodat in vier jaar tijd alle 63 Lunch Gardens gerenoveerd moeten zijn", maakt Annick Van Overstraeten, CEO van de restaurantketen, zich sterk.

...en rustig aan uitbreiden

"Na een renovatiegolf volgt nu de opening van nieuwe restaurants", vervolgt de CEO van Lunch Garden, dat plannen heeft om de komende vier jaar acht tot tien nieuwe vestigingen te openen in ons land. "Dit maakt integraal deel uit van de nieuwe bedrijfsstrategie, die sinds 2010 werd ingevoerd. De opening van het restaurant in Messancy in december zou het mogelijk moeten maken het jaar met een positieve noot af te sluiten." 

 

In 2009 boekte de keten volgens de TrendsTop 30.000 nog een verlies van 22,6 miljoen euro op een omzet van 87,8 miljoen. Met die omzet is Lunch Garden wel ruim de grootste restaurantketen van ons land.

 

Het nieuwe restaurant in Olen heeft een oppervlakte van 932 m² en een groot terras. In het zelfbedieningsrestaurant, dat plaats biedt aan 250 tot 260 gasten, werken 16 mensen.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top