Lunch Garden pakt uit met kinderhoek

Lunch Garden pakt uit met kinderhoek

Vorig jaar lanceerde Lunch Garden een grootschalige vernieuwingsoperatie voor zijn 62 zelfbedieningsrestaurants. Stap voor stap krijgen die allemaal een modernere inrichting. En, zoals het een familierestaurant past, is daarbij ook aan de kinderen gedacht. Behalve met aangepaste menu’s voor de kleintjes pakt Lunch Garden nu ook uit met een heuse kinderhoek. Die nieuwe kids' corners worden stap voor stap in de nieuwe restaurants uitgerold.

Voor en door kinderen

Lunch Garden huurde de diensten in van Idee Fiks, een communicatie- en activatie-agentschap gespecialiseerd in concepten voor (families met) kinderen tussen 3 en 12 jaar. Idee Fiks organiseerde een aantal info- en brainstormsessies met 10 tot 15 kinderen tussen 8 en 12 jaar, om samen de ideale kinderhoek te bedenken. De eerste sessie leverde tal van ideeën op die in een tweede brainstorming – dit keer met managers van de restaurants – werden afgetoetst op hun haalbaarheid. De resultaten werden door Idee Fiks verwerkt in een aantal vernieuwende opstellingen die ter beoordeling werden gepresenteerd aan een tweede groep van kinderen.


Het resultaat is een kinderhoek bedacht door en ontworpen voor kinderen. De kids' corner benadrukt graag op speelse wijze alle voordelen van groenten en fruit. Terwijl hun ouders rustig eten, kunnen de kinderen spelen, kleuren en lezen in een eigen ruimte, onder het toeziend oog van mama en papa.

62 x 600 klanten per dag

Lunch Garden, de keten van zelfbedieningsrestaurants in de buurt van retailcentra verspreid over heel België, profileert zich dus meer dan ooit als familierestaurant. Elk restaurant verwelkomt gemiddeld 600 klanten per dag, en dat al meer dan 40 jaar. De belangrijkste doelgroepen voor Lunch Garden zijn de actieve bevolking, gezinnen met kinderen en 50-plussers. Het bedrijf telt vandaag 62 restaurants en 1.300 medewerkers.

 

Vorig jaar lanceerde Lunch Garden een grootschalige vernieuwingsoperatie voor zijn 62 zelfbedieningsrestaurants. Stap voor stap krijgen die allemaal een modernere inrichting. En, zoals het een familierestaurant past, is daarbij ook aan de kinderen gedacht. Behalve met aangepaste menu’s voor de kleintjes pakt Lunch Garden nu ook uit met een heuse kinderhoek. Die nieuwe kids' corners worden stap voor stap in de nieuwe restaurants uitgerold.

Voor en door kinderen

Lunch Garden huurde de diensten in van Idee Fiks, een communicatie- en activatie-agentschap gespecialiseerd in concepten voor (families met) kinderen tussen 3 en 12 jaar. Idee Fiks organiseerde een aantal info- en brainstormsessies met 10 tot 15 kinderen tussen 8 en 12 jaar, om samen de ideale kinderhoek te bedenken. De eerste sessie leverde tal van ideeën op die in een tweede brainstorming – dit keer met managers van de restaurants – werden afgetoetst op hun haalbaarheid. De resultaten werden door Idee Fiks verwerkt in een aantal vernieuwende opstellingen die ter beoordeling werden gepresenteerd aan een tweede groep van kinderen.


Het resultaat is een kinderhoek bedacht door en ontworpen voor kinderen. De kids' corner benadrukt graag op speelse wijze alle voordelen van groenten en fruit. Terwijl hun ouders rustig eten, kunnen de kinderen spelen, kleuren en lezen in een eigen ruimte, onder het toeziend oog van mama en papa.

62 x 600 klanten per dag

Lunch Garden, de keten van zelfbedieningsrestaurants in de buurt van retailcentra verspreid over heel België, profileert zich dus meer dan ooit als familierestaurant. Elk restaurant verwelkomt gemiddeld 600 klanten per dag, en dat al meer dan 40 jaar. De belangrijkste doelgroepen voor Lunch Garden zijn de actieve bevolking, gezinnen met kinderen en 50-plussers. Het bedrijf telt vandaag 62 restaurants en 1.300 medewerkers.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Lidl schroeft Amerikaanse ambitie terug

18/01/2018

Lidl hoopte tegen deze zomer een honderdtal vestigingen te hebben in de Verenigde Staten, maar nu moet de discountketen zijn ambitie voor het eerste jaar over de plas terugschroeven. Momenteel hebben de Duitsers 49 vestigingen in de Verenigde Staten.

Carrefour zet punt achter moeilijk jaar

17/01/2018

Ondanks verbetering in het vierde kwartaal heeft de groep Carrefour een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Ook in België kon de retailer niet groeien. Het is nu uitkijken naar de maatregelen die CEO Bompard volgende week aankondigt.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Back to top