Lunch Garden schrapt 138 banen

Gevel met logo Lunch Garden
Foto: Lunch Garden

De vrees van het personeel is bewaarheid: Lunch Garden wil 138 banen snoeien. Zo zullen ongeveer een op tien jobs verloren gaan. Ook op andere kosten wordt bespaard.

 

Alle afdelingen

Op een bijzondere ondernemingsraad vanmorgen heeft de directie van Lunch Garden stevige besparingsplannen voorgesteld. Ten gevolge van de coronacrisis, waarbij de restaurants slechts gefaseerd konden heropenen, ziet de horecaketen zich genoodzaakt in de kosten te snoeien. Dat bericht De Tijd.


Op alle niveaus en in alle afdelingen zal worden geschrapt, behalve in de kosten voor voeding zelf. Zo zal er ook in marketingkosten en in huurkosten worden bespaard. Vorige week gaf directeur Ann Biebuyck al aan over de huurprijzen te onderhandelen, terwijl ze ook scenario’s aan het analyseren was “om de continuïteit te waarborgen”.

 

7 miljoen euro besparen

Daar horen ook ontslagen bij, zoals het personeel en de vakbonden al een tijdje voelden aankomen. Er gaan 138 banen verloren, zowel in de restaurants als in de centrale diensten van de restaurantketen. In totaal stelt het bedrijf zo’n 1.100 mensen tewerk.


Het is evenwel de bedoeling om 74 van de 138 afvloeiingen via brugpensioen te laten verlopen. Voor de 64 overige werknemers wordt een oplossing gezocht, waarbij de directie gedwongen ontslagen zoveel mogelijk hoopt te vermijden. In totaal moet de besparingsronde zo’n 7 miljoen euro opleveren.