Lunch Garden wordt mogelijk verkocht

Lunch Garden wordt mogelijk verkocht
Shutterstock.com

De voorbije jaren gaat het steeds beter met Lunch Garden. Nu de omzet en winst weer toenemen, overweegt eigenaarsfamilie Brenninkmeijer, die onder meer bekend is van kledingketen C&A, een verkoop van de restaurantketen.

 

Transformatie

Volgens De Tijd laat de familie Brenninkmeijer onderzoeken of het de Belgische restaurantketen kan verkopen. Via investeringsfonds Bregal Freshstream nam de familie achter C&A Lunch Garden in 2015 over. Onder impuls van CEO Annick Van Overstraeten onderging Lunch Garden in negen jaar een ware transformatie: toen ze in 2010 aan het hoofd kwam van de keten, was er jarenlang niet geïnvesteerd en had de keten dan ook een slecht imago.

 

Van Overstraeten moderniseerde de restaurants, snoeide in de personeelskosten en vereenvoudigde het prijzenbeleid. Tegelijk verbeterde ze de kwaliteit van de gerechten en voerde ze een succesvolle klantenkaart in waardoor klanten vaker terugkomen.

 

In 2017 haalde de keten een omzet van 145 miljoen euro en steeg de winstmarge naar 16% van de omzet. Het was reeds het vijfde opeenvolgende groeijaar voor de restaurantketen.