Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging | RetailDetail

Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

De Duitse Metro Group heeft een overeenkomst gesloten met de werknemers van hypermarktketen Real. Zij zullen een deel van hun vakantiegeld laten vallen, in ruil voor een investering van 1 miljard euro in de keten.

 

Concurrentie van discounters

Metro had eerder al laten weten dat er iets moest gedaan worden aan de hoge lonen bij Real, die tot 30 procent hoger zouden liggen dan bij de concurrentie. Dat zorgde ervoor dat de keten niet meer competitief was en indien er geen veranderingen zouden komen, dacht Metro al aan een verkoop van de groep. Eerder verkocht het al de filialen van Real in Oost-Europa en Turkije.

 

Hypermarktketen Real heeft het in Duitsland steeds moeilijker om te concurreren met discounters zoals Aldi en Lidl. Ook maken steeds meer consumenten verschillende uitstappen naar de lokale supermarkt, terwijl er vroeger meer voor een volledige week werd gewinkeld bij een hypermarkt aan de rand van de stad.

 

Naast de investering van 1 miljard euro, die moet dienen om de winkels te moderniseren, heeft Metro ook beloofd om zo min mogelijk winkels te sluiten en jobs te schrappen tot 2020. Daarnaast komen er in oktober nieuwe gesprekken rond de loonstructuur bij het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.