Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

De Duitse Metro Group heeft een overeenkomst gesloten met de werknemers van hypermarktketen Real. Zij zullen een deel van hun vakantiegeld laten vallen, in ruil voor een investering van 1 miljard euro in de keten.

 

Concurrentie van discounters

Metro had eerder al laten weten dat er iets moest gedaan worden aan de hoge lonen bij Real, die tot 30 procent hoger zouden liggen dan bij de concurrentie. Dat zorgde ervoor dat de keten niet meer competitief was en indien er geen veranderingen zouden komen, dacht Metro al aan een verkoop van de groep. Eerder verkocht het al de filialen van Real in Oost-Europa en Turkije.

 

Hypermarktketen Real heeft het in Duitsland steeds moeilijker om te concurreren met discounters zoals Aldi en Lidl. Ook maken steeds meer consumenten verschillende uitstappen naar de lokale supermarkt, terwijl er vroeger meer voor een volledige week werd gewinkeld bij een hypermarkt aan de rand van de stad.

 

Naast de investering van 1 miljard euro, die moet dienen om de winkels te moderniseren, heeft Metro ook beloofd om zo min mogelijk winkels te sluiten en jobs te schrappen tot 2020. Daarnaast komen er in oktober nieuwe gesprekken rond de loonstructuur bij het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top