Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging | RetailDetail

Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

Metro bereikt deal met Real-werknemers over loonsverlaging

De Duitse Metro Group heeft een overeenkomst gesloten met de werknemers van hypermarktketen Real. Zij zullen een deel van hun vakantiegeld laten vallen, in ruil voor een investering van 1 miljard euro in de keten.

 

Concurrentie van discounters

Metro had eerder al laten weten dat er iets moest gedaan worden aan de hoge lonen bij Real, die tot 30 procent hoger zouden liggen dan bij de concurrentie. Dat zorgde ervoor dat de keten niet meer competitief was en indien er geen veranderingen zouden komen, dacht Metro al aan een verkoop van de groep. Eerder verkocht het al de filialen van Real in Oost-Europa en Turkije.

 

Hypermarktketen Real heeft het in Duitsland steeds moeilijker om te concurreren met discounters zoals Aldi en Lidl. Ook maken steeds meer consumenten verschillende uitstappen naar de lokale supermarkt, terwijl er vroeger meer voor een volledige week werd gewinkeld bij een hypermarkt aan de rand van de stad.

 

Naast de investering van 1 miljard euro, die moet dienen om de winkels te moderniseren, heeft Metro ook beloofd om zo min mogelijk winkels te sluiten en jobs te schrappen tot 2020. Daarnaast komen er in oktober nieuwe gesprekken rond de loonstructuur bij het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Back to top