Milcobel neemt Nederlandse kaasdistributeur SherlockCheese over

Milcobel neemt Nederlandse kaasdistributeur SherlockCheese over

Milcobel heeft de Nederlandse distributeur van kazen SherlockCheese overgenomen. Daarmee wordt de Belgische groep boven Belgomilk, Inza en Ysco eigenaar van de Nederlandse marktleider in het leveren aan kaasspeciaalzaken.

SherlockCheese ontstond pas vorig jaar na de fusie van Verbakel & Seggelink met Ravoska Kaasimport. Het bedrijf, met hoofdzetel in Nieuw-Vennep, heeft zich gespecialiseerd in de distributie van premium kaasspecialiteiten en buitenlandse kazen en is goed voor een omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf telt 45 medewerkers.

 

Milcobel is de grootste zuivelcoöperatie van België en heeft een omzet van 800 miljoen euro. In België is Milcobel al actief in de kaasdistributie via dochterbedrijven Kaasimport Jan Dupont uit Brugge en Camal in het Luikse Barchon. Hoeveel Milcobel voor SherlockCheese betaald heeft, is niet bekendgemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour accepte les sacs et les boîtes réutilisables aux comptoirs

20/11/2017

Après un projet pilote réussi à l’Hypermarché Carrefour de Bierges, tous les Hypermarchés Carrefour et les Carrefour Market en gestion propre acceptent désormais les sacs à vrac et boîtes réutilisables des clients aux comptoirs en service.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top