Miljoenenbod op moederbedrijf Imperial Meat Products | RetailDetail

Miljoenenbod op moederbedrijf Imperial Meat Products

Miljoenenbod op moederbedrijf Imperial Meat Products

Het Mexicaanse Sigma Alimentos, de grootste producent van hotdogworsten in de Verenigde Staten, heeft zijn zinnen gezet op Campofrio. Dat is de Spaanse moeder van de Oost-Vlaamse charcuteriegroep Imperial Meat Products, bekend van Marcassou en Aoste.

Internationaal aandeelhouderschap

Sigma Alimentos is bereid 695 miljoen euro op tafel te leggen voor Campofrio Food Group. Campofrio, met hoofdzetel in Madrid, telt meer dan 11.000 werknemers en is daarmee het grootste vleesverwerkende bedrijf in Europa.

 

De Mexicaanse voedingsgroep, goed voor een omzet van omgerekend zo'n 2,75 miljard euro, is al zeker van 44,7% van de aandelen en aast nu op de 37% die in handen zijn van China's grootste varkenskweker, Shuanghui. Die werd de grootste aandeelhouder van Campofrio na de overname van het Amerikaanse Smithfield, dat 37% van Campofrio controleert.

 

Volgens de zakenbanken is de kans reëel dat de Chinezen toehappen. Campofrio maakt namelijk producten die weinig bijval kennen in China: de Chinese consument is niet bepaald tuk op hotdog en vlees in blik, klinkt het. Bovendien zou Shuanghui volop focussen op de integratie van Smithfield.

 

Imperial Meat Products

Al dat geschuif op het internationale schaakbpord heeft ook gevolgen in ons land. Campofrio is namelijk eigenaar van Imperial Meat Products uit Lovendegem. Die charcuteriegroep, bekend van onder meer Marcassou, Aoste, Bistro en Justin Bridou, realiseert een omzet van 200 miljoen euro met circa 800 medewerkers in vijf vestigingen: Imperial Lovendegem, Amando Destelbergen, Cornby Gent, Dacor Zwijnaarde en Champlon Salaisons in de Ardennen.

 

Een overname door Sigma Alimentos zou een goede zaak zijn voor Campofrio, dat op die manier voet aan de grond krijgt in Mexico en de Verenigde Staten. Of dit ook voor Imperial Meat extra perspectieven biedt, is nog niet duidelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top