Miljoenenbod op moederbedrijf Imperial Meat Products

Miljoenenbod op moederbedrijf Imperial Meat Products

Het Mexicaanse Sigma Alimentos, de grootste producent van hotdogworsten in de Verenigde Staten, heeft zijn zinnen gezet op Campofrio. Dat is de Spaanse moeder van de Oost-Vlaamse charcuteriegroep Imperial Meat Products, bekend van Marcassou en Aoste.

Internationaal aandeelhouderschap

Sigma Alimentos is bereid 695 miljoen euro op tafel te leggen voor Campofrio Food Group. Campofrio, met hoofdzetel in Madrid, telt meer dan 11.000 werknemers en is daarmee het grootste vleesverwerkende bedrijf in Europa.

 

De Mexicaanse voedingsgroep, goed voor een omzet van omgerekend zo'n 2,75 miljard euro, is al zeker van 44,7% van de aandelen en aast nu op de 37% die in handen zijn van China's grootste varkenskweker, Shuanghui. Die werd de grootste aandeelhouder van Campofrio na de overname van het Amerikaanse Smithfield, dat 37% van Campofrio controleert.

 

Volgens de zakenbanken is de kans reëel dat de Chinezen toehappen. Campofrio maakt namelijk producten die weinig bijval kennen in China: de Chinese consument is niet bepaald tuk op hotdog en vlees in blik, klinkt het. Bovendien zou Shuanghui volop focussen op de integratie van Smithfield.

 

Imperial Meat Products

Al dat geschuif op het internationale schaakbpord heeft ook gevolgen in ons land. Campofrio is namelijk eigenaar van Imperial Meat Products uit Lovendegem. Die charcuteriegroep, bekend van onder meer Marcassou, Aoste, Bistro en Justin Bridou, realiseert een omzet van 200 miljoen euro met circa 800 medewerkers in vijf vestigingen: Imperial Lovendegem, Amando Destelbergen, Cornby Gent, Dacor Zwijnaarde en Champlon Salaisons in de Ardennen.

 

Een overname door Sigma Alimentos zou een goede zaak zijn voor Campofrio, dat op die manier voet aan de grond krijgt in Mexico en de Verenigde Staten. Of dit ook voor Imperial Meat extra perspectieven biedt, is nog niet duidelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top