Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Onder de naam Pauzo krijgen de Belgische autowegen er binnenkort een nieuwe formule voor autoweghoreca bij, waar chauffeurs in een modern decor kunnen eten, werken en zelfs vergaderen. Eind februari opent het eerste Pauzo-autowegrestaurant langs de E40 in Wetteren, tussen Gent en Brussel.

Elf voormalige Autogrills

In juni vorig jaar nam de Aalterse vennootschap COS (Catering Operating Solutions), bestaande uit twee oudgedienden van het vroegere Carestel, elf wegrestaurants van Autogrill Benelux over. Die vestigingen krijgen een grondige opfrisbeurt en worden heropend onder het nieuwe label Pauzo.

 

Met hun formule, die bestaat uit twee zitruimtes en een versrestaurant, willen ze een revolutie ontketenen in wegrestaurantland. Eén zitruimte is voorzien als ontspanningsruimte voor families en groepen, maar vernieuwend is vooral de tweede ruimte voor pendelaars, die er volgens de oprichters in een eigentijdse "businessloungesfeer" kunnen ontspannen, telewerken of zelfs afspreken.

 

Ook het restaurant wijkt af van de gekende formules. Er wordt met name gewerkt met verse producten die à la minute worden klaargemaakt door een team opgeleid door Lieven Lootens, chef van restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree, die de gerechten tevens heeft ontwikkeld.

 

Nieuw: ook voor zakenlui

Op die manier probeert Pauzo een nieuw publiek aan te boren dat voorheen zelden gebruik maakte van wegrestaurants. Geen onnodige verbreding, want volgens COS zelf rijdt slechts 2% van de chauffeurs een autowegparking/brandstofstation op en amper 1% daarvan gaat ook het shopping- en restogebouw binnen.

 

Na de opening van het eerste Pauzo-wegrestaurant in Wetteren in de week van 20 februari volgt een maand later het baanrestaurant aan de overkant van de autostrade. In de loop van de volgende maanden zullen ook de 9 andere overgenomen Autogrills geremodelleerd worden volgens het Pauzo-concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alpro haalt sojabonen alleen uit Europa en Canada

19/09/2017

Alpro, de fabrikant van sojadranken, koopt zijn sojabonen nog uitsluitend bij producenten in Europa en Canada. Op die manier wil het bedrijf er zeker van zijn dat ze niet genetisch gemodificeerd zijn. Om dat doel te bereiken, heeft het ook al diverse lokale initiatieven opgestart.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe voedingsdriehoek voor de industrie?

19/09/2017

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. De aangepaste driehoek sluit beter aan bij de huidige ideeën over gezond eten, maar de voedingsindustrie vreest voor negatieve gevolgen.

Aandeel Heineken onderuit nadat Mexicanen uitstappen

19/09/2017

Het Mexicaanse Femsa, dat 15% percent van de aandelen van Heineken bezat, heeft besloten om voor 2,5 miljard aandelen van de Nederlandse brouwerijgroep te gaan verkopen. Op de beurs kreeg het aandeel meteen een flinke tik.

Zelfstandige supermarkt wil e-commerce boot niet missen

18/09/2017

E-commerce is en blijft hét magische woord in gesprekken over de toekomst van de voedingsdistributie. Zijn de zelfstandige winkeluitbaters ermee begaan? Wat verwachten ze? Weten ze wat hun moederhuizen op dat vlak aan het bekokstoven zijn?

Carrefour opent 15 nieuwe drives

18/09/2017

Supermarktketen Carrefour opent op 29 september drie nieuwe afhaalpunten voor drive.be, wat het totaal voor de maand op vijftien nieuwe 'drives' brengt. In totaal werden er sinds het begin van het jaar al 72 afhaalpunten geopend.

Bierplatform Beerwulf.com komt naar België

18/09/2017

Beerwulf, een online platform voor speciaalbieren, is voortaan ook te vinden in België. De website geeft elk van zijn 150 aangesloten brouwers een eigen pagina, waarop ze hun bieren aan een groter publiek kunnen aanbieden.

Back to top