Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Onder de naam Pauzo krijgen de Belgische autowegen er binnenkort een nieuwe formule voor autoweghoreca bij, waar chauffeurs in een modern decor kunnen eten, werken en zelfs vergaderen. Eind februari opent het eerste Pauzo-autowegrestaurant langs de E40 in Wetteren, tussen Gent en Brussel.

Elf voormalige Autogrills

In juni vorig jaar nam de Aalterse vennootschap COS (Catering Operating Solutions), bestaande uit twee oudgedienden van het vroegere Carestel, elf wegrestaurants van Autogrill Benelux over. Die vestigingen krijgen een grondige opfrisbeurt en worden heropend onder het nieuwe label Pauzo.

 

Met hun formule, die bestaat uit twee zitruimtes en een versrestaurant, willen ze een revolutie ontketenen in wegrestaurantland. Eén zitruimte is voorzien als ontspanningsruimte voor families en groepen, maar vernieuwend is vooral de tweede ruimte voor pendelaars, die er volgens de oprichters in een eigentijdse "businessloungesfeer" kunnen ontspannen, telewerken of zelfs afspreken.

 

Ook het restaurant wijkt af van de gekende formules. Er wordt met name gewerkt met verse producten die à la minute worden klaargemaakt door een team opgeleid door Lieven Lootens, chef van restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree, die de gerechten tevens heeft ontwikkeld.

 

Nieuw: ook voor zakenlui

Op die manier probeert Pauzo een nieuw publiek aan te boren dat voorheen zelden gebruik maakte van wegrestaurants. Geen onnodige verbreding, want volgens COS zelf rijdt slechts 2% van de chauffeurs een autowegparking/brandstofstation op en amper 1% daarvan gaat ook het shopping- en restogebouw binnen.

 

Na de opening van het eerste Pauzo-wegrestaurant in Wetteren in de week van 20 februari volgt een maand later het baanrestaurant aan de overkant van de autostrade. In de loop van de volgende maanden zullen ook de 9 andere overgenomen Autogrills geremodelleerd worden volgens het Pauzo-concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour accepte les sacs et les boîtes réutilisables aux comptoirs

20/11/2017

Après un projet pilote réussi à l’Hypermarché Carrefour de Bierges, tous les Hypermarchés Carrefour et les Carrefour Market en gestion propre acceptent désormais les sacs à vrac et boîtes réutilisables des clients aux comptoirs en service.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top