Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd | RetailDetail

Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Onder de naam Pauzo krijgen de Belgische autowegen er binnenkort een nieuwe formule voor autoweghoreca bij, waar chauffeurs in een modern decor kunnen eten, werken en zelfs vergaderen. Eind februari opent het eerste Pauzo-autowegrestaurant langs de E40 in Wetteren, tussen Gent en Brussel.

Elf voormalige Autogrills

In juni vorig jaar nam de Aalterse vennootschap COS (Catering Operating Solutions), bestaande uit twee oudgedienden van het vroegere Carestel, elf wegrestaurants van Autogrill Benelux over. Die vestigingen krijgen een grondige opfrisbeurt en worden heropend onder het nieuwe label Pauzo.

 

Met hun formule, die bestaat uit twee zitruimtes en een versrestaurant, willen ze een revolutie ontketenen in wegrestaurantland. Eén zitruimte is voorzien als ontspanningsruimte voor families en groepen, maar vernieuwend is vooral de tweede ruimte voor pendelaars, die er volgens de oprichters in een eigentijdse "businessloungesfeer" kunnen ontspannen, telewerken of zelfs afspreken.

 

Ook het restaurant wijkt af van de gekende formules. Er wordt met name gewerkt met verse producten die à la minute worden klaargemaakt door een team opgeleid door Lieven Lootens, chef van restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree, die de gerechten tevens heeft ontwikkeld.

 

Nieuw: ook voor zakenlui

Op die manier probeert Pauzo een nieuw publiek aan te boren dat voorheen zelden gebruik maakte van wegrestaurants. Geen onnodige verbreding, want volgens COS zelf rijdt slechts 2% van de chauffeurs een autowegparking/brandstofstation op en amper 1% daarvan gaat ook het shopping- en restogebouw binnen.

 

Na de opening van het eerste Pauzo-wegrestaurant in Wetteren in de week van 20 februari volgt een maand later het baanrestaurant aan de overkant van de autostrade. In de loop van de volgende maanden zullen ook de 9 andere overgenomen Autogrills geremodelleerd worden volgens het Pauzo-concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.