Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Nieuwe keten van wegrestaurants Pauzo gelanceerd

Onder de naam Pauzo krijgen de Belgische autowegen er binnenkort een nieuwe formule voor autoweghoreca bij, waar chauffeurs in een modern decor kunnen eten, werken en zelfs vergaderen. Eind februari opent het eerste Pauzo-autowegrestaurant langs de E40 in Wetteren, tussen Gent en Brussel.

Elf voormalige Autogrills

In juni vorig jaar nam de Aalterse vennootschap COS (Catering Operating Solutions), bestaande uit twee oudgedienden van het vroegere Carestel, elf wegrestaurants van Autogrill Benelux over. Die vestigingen krijgen een grondige opfrisbeurt en worden heropend onder het nieuwe label Pauzo.

 

Met hun formule, die bestaat uit twee zitruimtes en een versrestaurant, willen ze een revolutie ontketenen in wegrestaurantland. Eén zitruimte is voorzien als ontspanningsruimte voor families en groepen, maar vernieuwend is vooral de tweede ruimte voor pendelaars, die er volgens de oprichters in een eigentijdse "businessloungesfeer" kunnen ontspannen, telewerken of zelfs afspreken.

 

Ook het restaurant wijkt af van de gekende formules. Er wordt met name gewerkt met verse producten die à la minute worden klaargemaakt door een team opgeleid door Lieven Lootens, chef van restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree, die de gerechten tevens heeft ontwikkeld.

 

Nieuw: ook voor zakenlui

Op die manier probeert Pauzo een nieuw publiek aan te boren dat voorheen zelden gebruik maakte van wegrestaurants. Geen onnodige verbreding, want volgens COS zelf rijdt slechts 2% van de chauffeurs een autowegparking/brandstofstation op en amper 1% daarvan gaat ook het shopping- en restogebouw binnen.

 

Na de opening van het eerste Pauzo-wegrestaurant in Wetteren in de week van 20 februari volgt een maand later het baanrestaurant aan de overkant van de autostrade. In de loop van de volgende maanden zullen ook de 9 andere overgenomen Autogrills geremodelleerd worden volgens het Pauzo-concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour zet punt achter moeilijk jaar

17/01/2018

Ondanks verbetering in het vierde kwartaal heeft de groep Carrefour een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Ook in België kon de retailer niet groeien. Het is nu uitkijken naar de maatregelen die CEO Bompard volgende week aankondigt.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Back to top