O'Cool stopt volledig met droge voeding

O'Cool stopt volledig met droge voeding

O'Cool logo"Diepvries is een vak apart", luidt de slogan van O'Cool. Het lijkt er nu op dat de keten zijn eigen slogan in de praktijk gaat brengen: sinds vandaag zweert de groep enkel nog bij diepvries. "O'Cool kiest volledig voor diepvries..." staat er in koeien van letters op de folder die dezer dagen in de brievenbussen valt, "En daarom: -50% op ALLE droge voeding". 

Strategische omwenteling

De laatste jaren had de keten het assortiment droge voeding (rijst, pasta, koekjes, ...) al geleidelijk aan teruggeschroefd. Toch is  de beslissing om volledig terug te plooien op de core business, zijnde diepvriesproducten, is toch "een van de belangrijkste strategische omwentelingen in het bestaan van ons bedrijf", zegt Annemie Mouton van O'Cool in Gazet van Antwerpen.

 

Volgens O'Cool is uit een marktonderzoek gebleken dat de klanten het wel leuk vinden dat O'Cool ook droge voeding verkoopt, maar "dat vertaalt zich onvoldoende in aankopen. Uiteindelijk komen ze toch vooral naar ons voor de diepvriesproducten. Dat is ons vak." Ook de toegenomen concurrentie van vooral de discount- en huismerken - die bovendien veelal goedkoper zijn, zo moet O'Cool zelf toegeven - zal daar niet vreemd aan zijn.

700 producten extra (en 24 diepvriezers in elke winkel)

Naar schatting zou er zo'n 10 tot 20% extra ruimte vrijkomen door de stopzetting van het assortiment droge voeding. Die ruimte zal O'Cool invullen door een uitbreiding van het diepvriesassortiment - er komen 700 referenties bij - en ongeveer 24 extra vriezers, klinkt het. Tegen eind november zou de hele koersverandering achter de rug moeten zijn.

 

O'Cool, dat in 2005 de Covee-vestigingen van Boerenbond-dochter Aveve inlijfde, baat in ons land meer dan 100 winkels uit. Binnenkort openen nieuwe filialen in Lommel en Sint-Andries Brugge.

O'Cool logo"Diepvries is een vak apart", luidt de slogan van O'Cool. Het lijkt er nu op dat de keten zijn eigen slogan in de praktijk gaat brengen: sinds vandaag zweert de groep enkel nog bij diepvries. "O'Cool kiest volledig voor diepvries..." staat er in koeien van letters op de folder die dezer dagen in de brievenbussen valt, "En daarom: -50% op ALLE droge voeding". 

Strategische omwenteling

De laatste jaren had de keten het assortiment droge voeding (rijst, pasta, koekjes, ...) al geleidelijk aan teruggeschroefd. Toch is  de beslissing om volledig terug te plooien op de core business, zijnde diepvriesproducten, is toch "een van de belangrijkste strategische omwentelingen in het bestaan van ons bedrijf", zegt Annemie Mouton van O'Cool in Gazet van Antwerpen.

 

Volgens O'Cool is uit een marktonderzoek gebleken dat de klanten het wel leuk vinden dat O'Cool ook droge voeding verkoopt, maar "dat vertaalt zich onvoldoende in aankopen. Uiteindelijk komen ze toch vooral naar ons voor de diepvriesproducten. Dat is ons vak." Ook de toegenomen concurrentie van vooral de discount- en huismerken - die bovendien veelal goedkoper zijn, zo moet O'Cool zelf toegeven - zal daar niet vreemd aan zijn.

700 producten extra (en 24 diepvriezers in elke winkel)

Naar schatting zou er zo'n 10 tot 20% extra ruimte vrijkomen door de stopzetting van het assortiment droge voeding. Die ruimte zal O'Cool invullen door een uitbreiding van het diepvriesassortiment - er komen 700 referenties bij - en ongeveer 24 extra vriezers, klinkt het. Tegen eind november zou de hele koersverandering achter de rug moeten zijn.

 

O'Cool, dat in 2005 de Covee-vestigingen van Boerenbond-dochter Aveve inlijfde, baat in ons land meer dan 100 winkels uit. Binnenkort openen nieuwe filialen in Lommel en Sint-Andries Brugge.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

RetailDetail Food #26 staat online

15/12/2017

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Back to top