Philippe Haspeslagh wordt voorzitter van het 'nieuwe' Ardo

Philippe Haspeslagh wordt voorzitter van het 'nieuwe' Ardo

Na de fusie van de West-Vlaamse diepvriesgroentebedrijven Ardo en Dujardin Foods zal het 'nieuwe' Ardo worden voorgezeten door Philippe Haspeslagh. De groep zal liefst 811.000 ton groenten, fruit en kruiden verwerken.

Europese marktleider

Dujardin Foods is het nummer vier in Europa, met een jaarlijkse productie van 200.000 ton en een omzet van 213 miljoen euro, maar Ardo is zelfs de Europese marktleider met een productie van 608.000 ton en een geconsolideerde omzet van 612 miljoen euro (in 2012). Voor Ardo werken 3.000 mensen, voor Dujardin zo'n 800.

 

De Roeselaarse groentebedrijven werden opgericht door twee broers, waarvan de zeven zonen die nu, na 40 jaar, de handen in elkaar slaan. Sinds Dujardin de financiële minderheidsaandeelhouder NPM Capital uitkocht, zijn meteen ook alle aandelen van de nieuwe diepvriesgroentereus in handen van de familie.

 

Nieuwe voorzitter al bekend

Tot de fusie een feit is (de concurrentiewaakhond moet zijn zegen nog geven), blijven beide bedrijven onafhankelijk van elkaar werken onder leiding van Jan Haspeslagh (Ardo) en Rik Jacob (Dujardin Foods). Wie daarna het 'nieuwe' Ardo operationeel zal leiden, is nog niet bekend.

 

Wel is al bekend wie de voorzitter wordt van de raad van bestuur: de zoon van de stichter van Dujardin Foods. De nu 62-jarige Philippe Haspeslagh stond mee aan de wieg van investeringsfondsen zoals Capricorn Venture Partners en Quest for Growth, bekleedde verscheidene mandaten bij familiebedrijven zoals Kinepolis en Sioen, en zetelt in de raad van bestuur van Vandemoortele. Sinds 2008 is Haspeslagh tevens decaan van de Vlerick Business School.

Tags: