Philippe Haspeslagh wordt voorzitter van het 'nieuwe' Ardo | RetailDetail

Philippe Haspeslagh wordt voorzitter van het 'nieuwe' Ardo

Philippe Haspeslagh wordt voorzitter van het 'nieuwe' Ardo

Na de fusie van de West-Vlaamse diepvriesgroentebedrijven Ardo en Dujardin Foods zal het 'nieuwe' Ardo worden voorgezeten door Philippe Haspeslagh. De groep zal liefst 811.000 ton groenten, fruit en kruiden verwerken.

Europese marktleider

Dujardin Foods is het nummer vier in Europa, met een jaarlijkse productie van 200.000 ton en een omzet van 213 miljoen euro, maar Ardo is zelfs de Europese marktleider met een productie van 608.000 ton en een geconsolideerde omzet van 612 miljoen euro (in 2012). Voor Ardo werken 3.000 mensen, voor Dujardin zo'n 800.

 

De Roeselaarse groentebedrijven werden opgericht door twee broers, waarvan de zeven zonen die nu, na 40 jaar, de handen in elkaar slaan. Sinds Dujardin de financiële minderheidsaandeelhouder NPM Capital uitkocht, zijn meteen ook alle aandelen van de nieuwe diepvriesgroentereus in handen van de familie.

 

Nieuwe voorzitter al bekend

Tot de fusie een feit is (de concurrentiewaakhond moet zijn zegen nog geven), blijven beide bedrijven onafhankelijk van elkaar werken onder leiding van Jan Haspeslagh (Ardo) en Rik Jacob (Dujardin Foods). Wie daarna het 'nieuwe' Ardo operationeel zal leiden, is nog niet bekend.

 

Wel is al bekend wie de voorzitter wordt van de raad van bestuur: de zoon van de stichter van Dujardin Foods. De nu 62-jarige Philippe Haspeslagh stond mee aan de wieg van investeringsfondsen zoals Capricorn Venture Partners en Quest for Growth, bekleedde verscheidene mandaten bij familiebedrijven zoals Kinepolis en Sioen, en zetelt in de raad van bestuur van Vandemoortele. Sinds 2008 is Haspeslagh tevens decaan van de Vlerick Business School.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top