PinguinLutosa wordt omgedoopt tot Greenyard Foods

PinguinLutosa wordt omgedoopt tot Greenyard Foods

De voormalige voedingsgroep PinguinLutosa verandert zijn naam op 1 september in Greenyard Foods. De wijziging komt er omdat het concern zich wil focussen op het vermarkten van groenten en fruit, evenals gebruiksklare bereidingen in diepvries en conserven.

Met nieuwe naam ook nieuwe missie

Het wordt meteen de derde naamswijziging voor de groep, die aanvankelijk Pinguin heette. Het bedrijf was toen ook gespecialiseerd in de verwerking van diepvriesgroenten. Na de overname van aardappelverwerker Lutosa in 2009 werd de naam veranderd in PinguinLutosa. En nu, na het afstoten van Lutosa, wordt het dus Greenyard Foods.

 

De naamswijziging moet ook de internationale ambitie van het bedrijf uitstralen. “Greenyard Foods is een toonaangevende internationale verwerker van oogstverse groenten en fruit tot lang houdbare, lekkere en gezonde voedingsproducten. Onze gebruiksklare producten zijn gemakkelijk en snel te bereiden en bieden convenience als verantwoorde meerwaarde”, luidt de nieuwe bedrijfsmissie.

 

De verwerking van aardappelen hoort daar niet meer bij. Recent verkocht het concern rond topman Hein Deprez daarom de aardappeldivisie Lutosa voor 225 miljoen euro aan het Canadese McCain.

Kapitaalsverhoging van 100 miljoen euro

Om zijn groeiplannen waar te maken, plant het nieuwe Greenyard Foods ook om voor 100 miljoen euro aan vers geld op te halen via de uitgifte van bedrijfsobligaties.

 

Concrete bestedingen ziet het bedrijf onder meer in de aankoop van vier vastgoedcomplexen van Union Fermière Morbihannaise, waarvan twee in Frankrijk, één in Polen en één in Hongarije. Ook de aankoop van een pand in het Britse Boston staat op het programma. Het gaat om sites die het bedrijf nu al gebruikt voor zijn activiteiten, maar waarvan het nog geen eigenaar was.

 

Operationeel wil het bedrijf meer inzetten op een verdere doorbraak in nieuwe markten buiten Europa en op meer productinnovatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen 70 banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Back to top