Prima gaat nauw samenwerken met Vleeswaren Depuydt

Prima gaat nauw samenwerken met Vleeswaren Depuydt

De Huyghebaert Groep, bekend van de Prima-buurtwinkels, gaat vanaf 7 april nauw samenwerken met Vleeswaren Depuydt van het merk Fermette. De vleeswaren, kazen en salades van Fermette vormen een aanvulling op het Prima Fresh-huismerk.

Win-win voor beide partijen

"In de praktijk zal het team versspecialisten van Depuydt de commerciële opvolging bij de Prima-winkels voor haar rekening nemen", zegt CEO Kurt Depuydt. "Ook de order-intake zal via ons verlopen. Wij leveren de orders uitgesorteerd via een crossdock-systeem aan bij Huyghebaert. Die laatste voegt de bestellingen bij de andere bestelde versproducten en neemt het traject van levering tot in het winkelpunt én de facturatie voor haar rekening."

 

"Het komt er dus op neer dat de Prima-winkels gaan kunnen putten uit een veel ruimer aanbod, en dit tegen gelijkaardige of in vele gevallen zelfs scherpere tarieven", voegt Huyghebaert-CEO Koen Torfs daaraan toe. "Bovendien zal het cliënteel ondersteund worden door een heel team van ervaren versspecialisten. We merken dat de samenwerking met een productspecifieke grossier op dit vlak toch onmiskenbare voordelen oplevert."

 

"Vertrouwen in vernieuwingsplannen"

Huyghebaert heeft er een woelig 2013 op zitten: in het voorjaar was er nog sprake van een overname door de Herentalse groep Heylen, maar dat plan werd afgeblazen en de voedingsgroothandel maakte onder nieuwe bestuurders een doorstart op eigen benen.

 

Half augustus zag CEO Koen Torfs, die toen amper twee maanden aan het roer stond, zich verplicht een collectief ontslag aan te kondigen om de personeelskosten te drukken en de operationele verliezen (er was sprake van zo'n 2 miljoen euro) te stoppen.

 

Vandaar wellicht dat Koen Torfs nu zegt: "Het is voor ons een blijk van vertrouwen in onze vernieuwingsplannen voor het bedrijf en de enseignes dat een successtory zoals Depuydt zich op lange termijn met ons wenst te verbinden."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top