Slagersatelier Millevaches opent in Antwerpen

Slagersatelier Millevaches opent in Antwerpen

Op ’t Eilandje in Antwerpen heeft Millevaches de deuren geopend. Dat is een slagersatelier en winkel met een oppervlakte van 500 vierkante meter, waar slagers op ambachtelijke wijze vlees van eigen wei versnijden en verwerken.

 

Vers maar ook bereide maaltijden

De naam Millevaches verwijst dan ook naar de eigen boerderij Le Cluzeau Boyer, die te vinden is in Mainsat op het Plateau de Millevaches. Daar worden de runderen en varkens in volle natuur gekweekt, waarna ze eindigen in de slagerij op ’t Eilandje.

 

Het vlees wordt in de winkel vers verkocht, maar wordt in eigen atelier, rokerij, zouterij, rijpingskast of keuken ook verwerkt tot charcuterie en kant-en-klaarbereidingen. Die kant- en klaarbereidingen zijn van de hand van topchef Robrecht Wissels, die in 2013 nog genomineerd werd als de Belgische kandidaat voor de Bocuse d’Or. Het atelier staat onder leiding van slager Michael Vervliet.

 

Het slagersatelier Millevaches is in handen van dezelfde familie die ook eigenaar is van de nabijgelegen restaurants Lux en Món. De recepten van chef Bert Zaman van Lux worden zo gebruikt als inspiratiebron voor de kant- en klaarmaaltijden bij Millevaches.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top