Sociale onrust bij Lunch Garden

Sociale onrust bij Lunch Garden
Directie en vakbonden van restaurantketen Lunch Garden zitten vandaag rond de tafel voor een "beslissende ontmoeting", aldus de socialistische bediendevakbond BBTK. Voor de deuren van de hoofdzetel in Evere voeren werknemers deze ochtend actie om druk op de ketel te zetten.

Twee jaar geleden werd de restaurantketen overgenomen door het Nederlandse H2 en kwam er een herlanceringsplan. Volgens de vakbonden werd dat volop gedragen door het personeel, ondanks "een grotere flexibiliteit, meer polyvalentie, deeltijds werk, dagelijkse stress, reorganisatie van de restaurants, stijgende werklast, enzovoort. Het personeel was uitermate gemotiveerd om ervoor te zorgen dat het bedrijf rendabel bleef en heeft daarvoor heel wat offers gebracht. De directie van haar kant lijkt evenwel niet bereid om evenzeer inspanningen te leveren en weigert totnogtoe op de werkvloer betere arbeidsvoorwaarden toe te kennen", aldus nog de BBTK.

 

Welzijnseisen

De vakbonden dienden vorig jaar nog een bundel met welzijnseisen in. Zo willen ze meer uren voor de deeltijdse werknemers en meer contracten om "de druk op de werkvloer en de buitensporige werklast te verlichten", minder flexibiliteit, een betere communicatie over het marketingplan en vooral het "heropstarten van het sociaal overleg inn een positieve sfeer, met respect voor de arbeidsvoorwaarden en de rechten van de afgevaardigen".

 

Voorlopig hebben de gesprekken met de directie echter tot niets geleid. Vandaag staat dus "een beslissende ontmoeting" op de agenda: "Zonder betekenisvolle vooruitgang vallen acties in de verschillende restaurants over het hele land niet uit te sluiten", aldus nog de socialistische bediendenvakbond.

 

Lunch Garden is volop bezig met een renovatie van zijn 63 vestigingen en plant de komende vier jaar de opening van acht tot tien nieuwe vestigingen in ons land. De keten bestaat al ruim 40 jaar en elk restaurant verwelkomt gemiddeld een 600-tal bezoekers per dag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top